Đurić sa Falkonijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Republici Srbiji Žan-Lujem Falkonijem o političko-bezbednosnoj situaciji i problemima sa kojima se svakodnevno suočava narod na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Žan-Luj Falkoni i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarija za KiM, Đurić je istakao da je Beograd spreman da, čim se za to steknu uslovi, nastavi dijalog sa Prištinom, i da međunarodna zajednica može pružiti dragocen doprinos da proces normalizacije odnosa bude pokrenut sa mrtve tačke.

Srbija, prema Đurićevim rečima, insistira na tome da Priština bezuslovno ukine takse na proizvode iz centralne Srbije kako bi se stvorili uslovi za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa, dodaje se u saopštenju.

“Neophodno je izvršiti pritisak na Prištinu da odustane od blokade dijaloga i da konačno sprovede ono što je do sada dogovoreno u Briselu, pre svega da omogući formiranje Zajednice srpskih opština sa suštinskim nadležnostima i instrumentima za efikasnu zaštitu položaja i interesa srpskog naroda u pokrajini”, ističe se u saopštenju Kancelarije.

Đurić je u razgovoru izrazio i zadovoljstvo zbog unapređenja odnosa Srbije i Francuske u proteklom periodu, čemu je, kako je ocenio, u velikoj meri doprineo iskren i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, napominje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane