Đurić sa ambasadorom Velike Britanije o ZSO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom i informisao ga o teškom položaju srpskog naroda na KiM i njegovoj potrebi da bude institucionalno zaštićen formiranjem ZSO.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka Marka Đurića i Denisa Kifa (Foto Kanelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Đurić je podsetio da je danas 1854. dan od trenutka kada je Priština na sebe preuzela obvezu da omogući sprovođenje dogovora o Zajednici srpskih opština.

On je takođe izrazio očekivanje da će, u okviru najnovijih rokova koje je postavila Evropska unija, Upravljačkom timu biti najzad omogućeno da bez pritisaka fomuliše nacrt statuta Zajednice.

Đurić je istakao da je Beograd opredeljen za dijalog, kao i da očekuje da se putem kompromisa stvore uslovi za trajnu stabilnost i prosperitet na Zapadnom Balkanu.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane