Vesti
Saopštenja

Đurić sa ambasadorom Italije u BG o Briselskom dijalogu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Italije u Beogradu Karlom Lo Kašom. Jedna od glavnih tema sastanka bila je Briselski dijalog.
Đurić sa ambasadorom Italije u BG o Briselskom dijalogu
Karlo Lo Kaš i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je sa italijanskim ambasadorom razgovarao o toku briselskog dijaloga, informišući ga da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze, dok Priština i dalje pronalazi izgovore da ne sprovede dogovore koji se odnose na Zajednicu srpskih opština.

Direktor Kancelarije za KiM je ambasadora Italije informisao i o "političko bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i sa problemima srpskog naroda u pokrajini, posebno interno raseljene populacije".Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021