Vesti
Saopštenja

Đurić sa ambasadorom Indije u Beogradu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem.
Đurić sa ambasadorom Indije u Beogradu
Ambasador Batačardži i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je ambasadora Batačardžija upoznao sa tokom političkog i ekspertskog dijaloga Beograda i Prištine, ističući da je Beograd dosledno opredeljen za rešavanje problema dijalogom, ali da neće pozitivno odgovoriti na bilo kakav eventualni pokušaj nametanja rešenja.

Prema njegovim rečima, pitanje Kosova i Metohije je ozbiljno i dalekosežno međunarodno-pravno pitanje, i razumljivo je što mnoge države sa velikim interesovanjem prate politički i diplomatski razvoj događaja po tom pitanju.

Đurić je istakao da je za Srbiju od suštinske važnosti da u međunarodnoj areni na svojoj strani ima mnogoljudnu i uticajnu državu kakva je Indija, jer upravo zahvaljujući toj podršci danas možemo da kažemo da ubedljivo većinski deo čovečanstva ne podržava jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Srbija će, poručio je Đurić, nastaviti da u duhu tradicionalnog prijateljstva gradi odnose saradnje i poverenja sa Indijom i da podržava izgradnju mira, stabilnosti i napretka na Indijskom potkontinentu.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022