Đurić sa ambasadorom Belgije o situaciji na Kosovu

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Кraljevine Belgije u Republici Srbiji Кunradom Adamom koga je informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kunrad Adam i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić je naglasio da je “srpski narod na Кosovu i Metohiji zabrinut i revoltiran zbog činjenice da Priština istrajava u svojoj sve agresivnijoj politici”.

Kako se navodi u saopštenju, Đurić je konstatovao da države članice Evropske unije nedovoljno pažnje poklanjaju činjenici da Priština “serijom anticivilizacijskih i provokativnih postupaka čitav region gura u pravcu destabilizacije”.

Prema njegovim rečima, u interesu mira i stabilnosti čitavog kontinenta, na Prištinu je neophodno izvršiti još odlučniji pritisak, kako bi se, ne samo formalno, već i suštinski vratila dijalogu kao jedinom racionalnom sredstvu za rešavanje nesuglasica.

“Srbija je dosledno i iskreno bila opredeljena za pronalaženje prostora za srpsko-albansko pomirenje, međutim činjenica da neodgovorno igranje sa teško uspostavljenim mirom Prištini prolazi nekažnjeno, i da pojedine države EU čak podržavaju antievropsku praksu albanskih političkih lidera, pokreće pitanje da li je konstruktivnost Beograda bila pravi pristup”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane