Vesti
Saopštenja

Đurić sa ambasadorima Rusije i Kine o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je, na odvojenim sastancima, sa ambasadorima Rusije i Kine u Republici Srbiji, Aleksandrom Bocan-Harčenkom i Čen Bo, o situaciji na Кosovu i toku dijaloga Beograda i Prištine.
Đurić sa ambasadorima Rusije i Kine o dijalogu
Aleksandar Bocan-Harčenko i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Đurić je ambasadoru Bocan-Harčenku zahvalio na doslednoj podršci koju Rusija godinama unazad pruža Srbiji u međunarodnoj areni.

Dodoa je da će “naše dve zemlje nastaviti da se zajednički bore za poštovanje međunarodnog prava i miroljubive međunarodne odnose”.

Naglasio je da “Srbija, boreći se za svoje državne i nacionalne interese, ostaje dosledan prijatelj Rusije, i računa na prijateljstvo i pomoć zvanične Moskve u toj borbi”.

O toku dijaloga Beograda i Prištine direktor Kancelarije za KiM razgovarao je i sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.

Kako se navodi, Đurić je rekao je da je uveren da će Kina, "u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji".

"Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva", rekao je Đurić i dodao da "nema tih pritisaka pod kojima će Srbija odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima".Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020
Četiri sela u opštini Istok dobila uličnu rasvetu

U selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Кašica u opštini Istok postavljena je ulična rasveta u okviru pete faze programa "Povratak i reintegracija na Kosovu", saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

  • 29.09.2020
Popović sa Suoko i Rikardson o kulturnom nasleđu i saradnji
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnicom UNDP-a Mariom Suoko i kordinatorkom UN na Кosovu Urlikom Rikardson o kulturnom nasleđu, trenutnoj situaciji u opštini i projektima vezanim za turizam i energetsku efikasnost.
  • 28.09.2020
Đurić: Hoti u Briselu obećava ZSO
Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić saopštio je da premijer Kosova Avdulah Hoti treba “hitno da preduzme korake kako bi Zajednica srpskih opština bila formirana nakon sedmogodišnjeg zakašnjenja”.
  • 28.09.2020