Vesti
Saopštenja

Đurić revoltiran zbog produženja pritvora Ivanoviću

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je razočaran i revoltiran odlukom sudskog veća u Kosovskoj Mitrovici zbog produženja pritvora Oliveru Ivanoviću.

Đurić revoltiran zbog produženja pritvora Ivanoviću
Marko Đurić (Foto Kim)

“Neshvatljivo je da pri odlučivanju nije uzeto u obzir svedočenje desetine svedoka optužbe koji su zapravo svedočili u korist Ivanovića, kao ni garancije Vlade Republike Srbije da će, u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode, on u svakom trenutku biti dostupan Euleksu. Takođe, smatram da je današnja odluka veoma loš signal za opštu političku klimu i vladavinu prava na KiM”, navodi se u pisanoj izjavi Marka Đurića.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je još juče apelovala da se pritvor Ivanoviću i ostalim optuženima u istom predmetu ukine.

Đurića kaže da je zabrinut zbog činjenice da se ovom odlukom nastavljaju pritisci na porodicu Olivera Ivanovića i srpski narod na Kosovu i Metohiji, i to u jednom vrlo osetljivom trenutku za srpsko-albanske odnose na Kosovu.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023