Vesti
Saopštenja

Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić navodi da “kada Кosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Кosova i Metohije, za kojima ne postoje poternice Republike Srbije, moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije”.

U saopštenju Kancelarije za KiM se ističe da “Autonomna pokrajina Кosovo i Metohija i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije”.

“Hašim Tači može da sanja i tome kako će samoproglašenom Кosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi”, naveo je Đurić i dodao da “umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer je vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica nepovratno završeno”.

Kosovski predsednik Hašim Tači sinoć je za TV Kljan Kosova naveo da sanja da će "preševsku dolinu" uključiti u teritoriju Kosova.

"Sanjam da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu uključeni bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Kosova", kazao je Tači i dodao da "ko god govori o razmeni, to radi za unutrašnje potrebe, jer se o tome nikada nije pričalo, a kamoli u Vašingtonu".Ostale vesti

UNS: Prijavljivanje novinara za vakcinaciju do ponedeljka u podne
Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju.
  • 17.01.2021
SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde
Povodom treće godišnjice od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića Srpska lista je saopštila da "tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića", čija je kako se navodi, "jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Кosova i Metohije".
  • 16.01.2021
Ansambl
Ansambl "Venac" u saradnji sa agencijom za prevoz "Kimko" iz Gračanice i Skijališta Srbije, organizovao je školu skijanja na Kopaoniku za petnaestoro dece i mladih sa Kosova uzrasta od sedam do 17 godina.
  • 16.01.2021
EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021