Vesti
Saopštenja

Đurić: Prištinski galop u prošlost

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da je Priština ponovo počela da primenjuje takse na brašno i građevinske blokove iz centralne Srbije, čime je napravila još jednu opasnu diverziju.
Đurić: Prištinski galop u prošlost
Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

“Ovaj najnoviji akt samovolje i prištinski galop u prošlost zahteva najodlučniji odgovor međunarodne zajednice. Ako on i ovoga puta izostane, stvari će se samo pogoršavati” ističe se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.

Đurić ponovo apeluje na “međunarodne institucije i predstavnike na Кosovu i Metohiji da ponašanje Prištine shvate ozbiljno, kao dramatično upozorenje kojim putem se Zapadni Balkan može ponovo otisnuti, ukoliko se radikalni politički elementi zaljubljeni u ratnu prošlost ne prizovu pameti”.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020