Đurić posetio sever Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić razgovarao je u Kosovskoj Mitrovici sa komandantom Kfora Salvatoreom Farinom. Đurić poseto i selo Jagnjenica gde se sastao sa povratnikom Perom Spasojevićem.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić i povratnik Pero Spasojević (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Đurić i Farina su tokom razgovora istakli značaj uloge Kfora u procesu saradnje Beograda, Prištine i međunarodne zajednice.

Đirić i Farina smatraju da je neophodno nastaviti dijalog u Briselu kako bi se pronašla rešenja za sva nerešena pitanja na Kosovu.

Tokom posete severu Kosova, Đurić se sastao i sa predstavnicima Srba sa kojima je razgovarao o problemima srpske zajednice.

Šef Kancelarije za KiM je posetio i selo Jagnjenica kod Zubinog Potoka i razgovarao sa povratnikom Perom Spasojevićem. Đurić je obećao da će Kancelarija učiniti sve kako bi Spasojevići dobili novu kuću.

“Vlada Srbije i Kancelarija za KiM uskoro će predstaviti plan za povratak raseljenih. Srbija će omogućiti ekonomske i bezbednosne uslove za zivot na KiM”, kazao je Đurić.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane