Vesti
Saopštenja

Đurić posetio sever Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić razgovarao je u Kosovskoj Mitrovici sa komandantom Kfora Salvatoreom Farinom. Đurić poseto i selo Jagnjenica gde se sastao sa povratnikom Perom Spasojevićem.
Đurić posetio sever Kosova
Marko Đurić i povratnik Pero Spasojević (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Đurić i Farina su tokom razgovora istakli značaj uloge Kfora u procesu saradnje Beograda, Prištine i međunarodne zajednice.

Đirić i Farina smatraju da je neophodno nastaviti dijalog u Briselu kako bi se pronašla rešenja za sva nerešena pitanja na Kosovu.

Tokom posete severu Kosova, Đurić se sastao i sa predstavnicima Srba sa kojima je razgovarao o problemima srpske zajednice.

Šef Kancelarije za KiM je posetio i selo Jagnjenica kod Zubinog Potoka i razgovarao sa povratnikom Perom Spasojevićem. Đurić je obećao da će Kancelarija učiniti sve kako bi Spasojevići dobili novu kuću.

“Vlada Srbije i Kancelarija za KiM uskoro će predstaviti plan za povratak raseljenih. Srbija će omogućiti ekonomske i bezbednosne uslove za zivot na KiM”, kazao je Đurić.Ostale vesti

Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.
  • 30.09.2020
Đurić od Izraela očekuje poštovanje nacionalnih interesa Srbije
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i novoimenovani ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan razgovarali su danas o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu koji predviđa otvaranje ambasade Srbije u Izraelu ali i priznavanje Kosova od strane te zemlje.
  • 30.09.2020
Pregovori Srba i Bošnjaka oko škole u Drajčicima
U nastojanju da se pronađe kompromisno rešenje i spreči rušenje škole u Drajčićima, stare 116 godina, zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su organizovali sastanak predstavnika Srba i Bošnjaka iz prizrenskog kraja.
  • 30.09.2020
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020