Đurić: Političkim liderima Albanaca nije ni stalo do dijaloga

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom i upoznao ga sa političkom i bezbednosnom situacijom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: Kancelarija za KiM)

U saopštenju se navodi da je Đurić slovenačkog ambasadora informisao o okolnostima zbog kojih je došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, ocenivši da "političkim liderima Albanaca na Кosovu i Metohiji nije ni stalo do dijaloga, što potvrđuje njihovo uporno odbijanje da povuku takse na robu iz centralne Srbije".

Prema Đurićevim rečima, "neodgovorno ponašanje Prištine je stalni izvor nastabilnosti u regionu, zbog čega je neophodno da Evropska unija, uključujući i njene balkanske članice, izvrši direktniji pritisak kako bi se od takve prakse odustalo".

On je ukazao da sve češći jednostrani potezi Prištine, osim što onemogućuju nastavak bilo kakvog smislenog dijaloga, Srbe na Кosovu i Metohiji dovode na ivicu ugroženosti fizičkog opstanka.

"Srbima se sistematski sve otvorenije uskraćuju elementarna politička i ljudska prava, čime se poništava sve što je proteklih godina kroz briselski dijalog činjeno kako bi se situacija na terenu normalizovala i stvorili uslovi za popravljanje međunacionalnih odnosa", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ostale vesti

 • "Nastavak dijaloga da, ali takse moraju biti ukinute"

  Nastavak dijaloga je u interesu i Srba i Albanaca potrebno je što pre obnoviti napore kako bi se situacija na terenu normalizovala i stvorili uslovi za popravljanje međunacionalnih odnosa, kazao je Marko Đurić u razgovoru sa italijanskim zvaničnicima Dijegom Brasolijem i Karlom Lo Kašom.

 • Ministarka Hodžić sa predstavnicima Svetske banke

  Ministarka Hodžić sa predstavnicima Svetske banke

  Ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić sastala se sa delegacijom Svetske banke. Razgovarali su o daljim koracima za implementaciju trogodišnjeg projekta “Podrška inkluzivnom lokalnom razvoju mladih na Kosovu”.

 • Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane