Đurić: Političkim liderima Albanaca nije ni stalo do dijaloga

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom i upoznao ga sa političkom i bezbednosnom situacijom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: Kancelarija za KiM)

U saopštenju se navodi da je Đurić slovenačkog ambasadora informisao o okolnostima zbog kojih je došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, ocenivši da "političkim liderima Albanaca na Кosovu i Metohiji nije ni stalo do dijaloga, što potvrđuje njihovo uporno odbijanje da povuku takse na robu iz centralne Srbije".

Prema Đurićevim rečima, "neodgovorno ponašanje Prištine je stalni izvor nastabilnosti u regionu, zbog čega je neophodno da Evropska unija, uključujući i njene balkanske članice, izvrši direktniji pritisak kako bi se od takve prakse odustalo".

On je ukazao da sve češći jednostrani potezi Prištine, osim što onemogućuju nastavak bilo kakvog smislenog dijaloga, Srbe na Кosovu i Metohiji dovode na ivicu ugroženosti fizičkog opstanka.

"Srbima se sistematski sve otvorenije uskraćuju elementarna politička i ljudska prava, čime se poništava sve što je proteklih godina kroz briselski dijalog činjeno kako bi se situacija na terenu normalizovala i stvorili uslovi za popravljanje međunacionalnih odnosa", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane