Vesti
Saopštenja

Đurić: Paljenje automobila Slavka Simića kukavički akt

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u saopštenju povodom paljenja automobila člana Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću ističe da je to „kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Кosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak“.
Đurić: Paljenje automobila Slavka Simića kukavički akt
Marko Đurić (Foto: Kurir)

Paljenje automobila Slavka Simića predstavlja poruku da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze, napominje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Đurić u saopštenju naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada poručuje da „ništa ne može pokolebati srpski narod u nameri da ostane na Кosovu, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi“.

Marko Đurić pozvao je sve predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju, kao što su to i do sada činili u svim teškim i izazovnim situacijama, takođe je pozvao i nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za ovaj napad na jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Кosovu.

SL: Paljenje automobile, napad na sve slobodne Srbe

Povodom paljenja autombila Slavka Simića u Leposaviću oglasia se i Srpska lista koja je taj čin okarakterisala kao “napad na sve slobodne Srbe na Кosovu i Metohiji koji se bore za opstanak srpskog naroda”.

U saopštenju se ističe da je paljenje automobile člana Srpske liste Slavka Simića najbolji primer strašnih pritisaka kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda koji stoje u odbrani interesa srpskog naroda

“Bez obzira na pritiske i ucene kojima se suočavaju članovi i funkcioneri Srpske liste, ovi bedni napadi na porodicu Simić će nas samo još više učvrstiti u odbrani interesa srpskog naroda i ostajemo posvećeni borbi za mir i opstanak na našem Кosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Napadi na istaknute predstavnike srpskog naroda koji se hrabro bore svakoga dana je “izgleda cena koju su nam skrojili u Prištini neprijatelji i njihovi poltroni”, dodaje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021