Vesti
Saopštenja

Đurić: Paljenje automobila Slavka Simića kukavički akt

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u saopštenju povodom paljenja automobila člana Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću ističe da je to „kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Кosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak“.
Đurić: Paljenje automobila Slavka Simića kukavički akt
Marko Đurić (Foto: Kurir)

Paljenje automobila Slavka Simića predstavlja poruku da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze, napominje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Đurić u saopštenju naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada poručuje da „ništa ne može pokolebati srpski narod u nameri da ostane na Кosovu, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi“.

Marko Đurić pozvao je sve predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju, kao što su to i do sada činili u svim teškim i izazovnim situacijama, takođe je pozvao i nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za ovaj napad na jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Кosovu.

SL: Paljenje automobile, napad na sve slobodne Srbe

Povodom paljenja autombila Slavka Simića u Leposaviću oglasia se i Srpska lista koja je taj čin okarakterisala kao “napad na sve slobodne Srbe na Кosovu i Metohiji koji se bore za opstanak srpskog naroda”.

U saopštenju se ističe da je paljenje automobile člana Srpske liste Slavka Simića najbolji primer strašnih pritisaka kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda koji stoje u odbrani interesa srpskog naroda

“Bez obzira na pritiske i ucene kojima se suočavaju članovi i funkcioneri Srpske liste, ovi bedni napadi na porodicu Simić će nas samo još više učvrstiti u odbrani interesa srpskog naroda i ostajemo posvećeni borbi za mir i opstanak na našem Кosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Napadi na istaknute predstavnike srpskog naroda koji se hrabro bore svakoga dana je “izgleda cena koju su nam skrojili u Prištini neprijatelji i njihovi poltroni”, dodaje se u saopštenju.

 Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020