Vesti
Saopštenja

Đurić otkazao posetu Donjoj Budrizi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkazao je najavljenu posetu selu Donja Budriga kod Gnjilana.
Đurić otkazao posetu Donjoj Budrizi
Marko Đurić (Foto Kim arhiva)

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, umesto Đurića, svečanosti u ovom kosovskopomoravskom selu, povodom Vaskrsa, prisustvovaće njegovi pomoćnici.

“Zbog neodložnih obaveza direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić neće danas u 12 sati biti u mogućnosti da prisustvuje Vaskršnjoj svetkovini u selu Donja Budriga. Umesto direktora Đurića događaju će prisustvovati pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini Dragan Vladisavljević”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020