Vesti
Saopštenja

Đurić otkazao posetu Donjoj Budrizi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkazao je najavljenu posetu selu Donja Budriga kod Gnjilana.
Đurić otkazao posetu Donjoj Budrizi
Marko Đurić (Foto Kim arhiva)

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, umesto Đurića, svečanosti u ovom kosovskopomoravskom selu, povodom Vaskrsa, prisustvovaće njegovi pomoćnici.

“Zbog neodložnih obaveza direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić neće danas u 12 sati biti u mogućnosti da prisustvuje Vaskršnjoj svetkovini u selu Donja Budriga. Umesto direktora Đurića događaju će prisustvovati pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini Dragan Vladisavljević”, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021