Đurić osudio raspisivanje poternice za Radoičićem

“Raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji je u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatist”, saopštio je Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštenjem je reagovao na lokalnu poternicu koju je za Milanom Radoičićem raspisao Osnovni sud u Prištini.

Đurić smatra da to što je informacija o raspisivanju poternice objavljena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Кosovu “dati ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima”.

“Кosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje. Prištinsko pravosuđe još jednom je na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba”.

Đurić je, kako je istakao u saopštenju, uveren da će Srbi na Кosovu i u predstojećem periodu, “bez obzira na sve diverzije Prištine”, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao “najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa” na Kosovu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane