Vesti
Saopštenja

Đurić osudio raspisivanje poternice za Radoičićem

“Raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji je u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatist”, saopštio je Marko Đurić.
Đurić osudio raspisivanje poternice za Radoičićem
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštenjem je reagovao na lokalnu poternicu koju je za Milanom Radoičićem raspisao Osnovni sud u Prištini.

Đurić smatra da to što je informacija o raspisivanju poternice objavljena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Кosovu “dati ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima”.

“Кosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje. Prištinsko pravosuđe još jednom je na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba”.

Đurić je, kako je istakao u saopštenju, uveren da će Srbi na Кosovu i u predstojećem periodu, “bez obzira na sve diverzije Prištine”, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao “najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa” na Kosovu.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020