Vesti
Saopštenja

Đurić: Ostanimo složni, okupljeni i ujedinjeni

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je građane da se striktno pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije kako bi se izborili sa koronavirusom i "sprečili da naši najmiliji postanu žrtve ove opasne zaraze", navodi se u saopštenju Kancelarije.
Đurić: Ostanimo složni, okupljeni i ujedinjeni
Marko Đurić (Foto Kim)

U saopštenju se napominje da je Đurić uputio posebnu zahvalnost lekarima koji se u ovim danima upućuju iz centralne Srbije na Кosovo kako bi pripremili institucije za ono što može da se desi u narednom periodu.

Đurić je apelovao i na mlade da se u što većem broju uključe u volonterske akcije snabdevanja i pomoći najstarijim sugrađanima.

"Apelujem na sve da ovom pitanju pristupimo na odgovoran i jedinstven način, da svi budemo složni i okupljeni kao jedan. Na Кosovu smo navikli na vanredno stanje, u njemu živimo, ne 20 godina, već većina ljudi koji žive na КiM su u vanrednom stanju čitav svoj život. Sada je potrebno da tu našu urođenu opreznost, samodisciplinu i hrabrost ispoljimo na taj način što ćemo se pridržavati mera koje nam propisuju naši epidemiolozi, Ministarstvo zdravlja i druge nadležne institucije", rekao je Đurić.

U saopštenju se dodaje da se preduzimaju maksimalni napori da se snabdevanje u svim srpskim sredinama na Кosovu održi i da ničega ne fali.

"U dogovoru i saradnji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima, nastavićemo da se borimo za to da sve potrepštine stignu u naše sredine, naše ustanove i naše bolnice. Zajedno sa našim zdravstvenim radnicima trebovali smo sve ono što je neophodno još pre nekoliko nedelja od naših zvaničnih institucija, a očekujemo da stigne još toga", navodi se u saopštenju.

Đurić poručuje da će sarađivati i sa međunarodnim misijama i sa institucijama u Prištini.

"Ostanimo složni, okupljeni i ujedinjeni. Nema nijedne zime koja neće proći i nijednog proleća koje neće doći, i zajedno ćemo ovo prevazići", zaključio je Đurić.Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020