Vesti
Saopštenja

Đurić: Južno od Ibra nema zabeleženih slučajeva koronavirusa

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas građane na Kosovu da se tokom predstojećeg vikenda striktno pridržavaju mera koje su propisali struka, Кrizni štab i sve nadležne institucije koje pomažu u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Đurić: Južno od Ibra nema zabeleženih slučajeva koronavirusa
Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Đurić je, kako se navodi, konstatovao da je u srpskim sredinama na Кosovu krenulo nabolje kada je reč o epidemiološkoj situaciji, "upravo zahvaljujući tome što su se građani proteklih dana i nedelja striktno i disciplinovano pridržavali propisanih mera".

"Drago mi je što mogu da vas obavestim da u sredinama južno od Ibra trenutno nema zabeleženih slučajeva koronavirusa, a da se broj izlečenih svakoga dana na severu КiM povećava, da je u poslednjih nekoliko dana broj izlečenih veći od broja novoobolelih, uprkos činjenici da se vrši ekstenzivno, i u skladu sa savetima epidemiologa predviđeno, testiranje potencijalnih ili stvarno obolelih", poručio je Đurić građanima.

Đurić je poručio i da se nastavlja snabdevanje zdravstvenih ustanova na Кosovu medicinskim i drugim materijalima, i da "građani ni u čemu neće oskudevati u borbi protiv koronavirusa".

 Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020