Vesti
Saopštenja

Đurić: Izjave iz Brisela uvredljive za Srbe

Izjave iz Brisela o Kosovu i Metohiji kao jedinstvenom slučaju su u frontalnom sukobu sa prostom logikom i istinom, i uvredljive su za srpski narod, smatra direktror Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Đurić: Izjave iz Brisela uvredljive za Srbe
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić je u saopštenju medijima naveo da umesto cinizma i besmislenih fraza, od EU očekuje razjašnjenje po više pitanja na koje Brisel ne daje odgovor, “zato što ga nema ili zato što smatra da Srbija nije vredna da traži bilo kakve odgovore”:

“Po čemu je to samoproglašeno Kosovo jedinstven slučaj, i da li ćemo i dalje u javnosti slušati samo gluposti na ovu temu? Zašto je srpski demokratski usvojen Ustav manje vredan od ustava drugih država? Da li to što još nije članica EU, Srbiju svrstava u države nižeg reda?”, zapitao je Đurić.

On takođe postavlja pitanje zašto za Srbiju ne važe međunarodne konvencije, povelja UN, Helsinški akti i drugi temeljni principi međunarodnog prava i da li za Srbe i Srbiju u svemu važe druga pravila?

“Kada i gde su se građani Srbije, ili makar samo Kosova i Metohije, izjasnili o takozvanoj nezavisnosti? Kako to da je danas, kako kažete, vreme za slogu i zajedništvo, a 2008. to nije bilo? Da li ste čuli za izreku da možete neke ljude obmanjivati sve vreme, da možete obmanjivati i sve ljude neko vreme, ali da ne možete obmanjivati sve ljude sve vreme?”, upitao je direktor Kancelarije za KiM. 

Đurić danas u Kosovskom Pomoravlju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će Marko Đurić danas posetiti Kosovsko Pomoravlje.

Planirano je da Đurić obiđe Zdravstveni centar Gnjilane u Pasjanu, a potom mesta Donju budrigu i Parteš.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020