Vesti
Saopštenja

Đurić: Izjave iz Brisela uvredljive za Srbe

Izjave iz Brisela o Kosovu i Metohiji kao jedinstvenom slučaju su u frontalnom sukobu sa prostom logikom i istinom, i uvredljive su za srpski narod, smatra direktror Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Đurić: Izjave iz Brisela uvredljive za Srbe
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić je u saopštenju medijima naveo da umesto cinizma i besmislenih fraza, od EU očekuje razjašnjenje po više pitanja na koje Brisel ne daje odgovor, “zato što ga nema ili zato što smatra da Srbija nije vredna da traži bilo kakve odgovore”:

“Po čemu je to samoproglašeno Kosovo jedinstven slučaj, i da li ćemo i dalje u javnosti slušati samo gluposti na ovu temu? Zašto je srpski demokratski usvojen Ustav manje vredan od ustava drugih država? Da li to što još nije članica EU, Srbiju svrstava u države nižeg reda?”, zapitao je Đurić.

On takođe postavlja pitanje zašto za Srbiju ne važe međunarodne konvencije, povelja UN, Helsinški akti i drugi temeljni principi međunarodnog prava i da li za Srbe i Srbiju u svemu važe druga pravila?

“Kada i gde su se građani Srbije, ili makar samo Kosova i Metohije, izjasnili o takozvanoj nezavisnosti? Kako to da je danas, kako kažete, vreme za slogu i zajedništvo, a 2008. to nije bilo? Da li ste čuli za izreku da možete neke ljude obmanjivati sve vreme, da možete obmanjivati i sve ljude neko vreme, ali da ne možete obmanjivati sve ljude sve vreme?”, upitao je direktor Kancelarije za KiM. 

Đurić danas u Kosovskom Pomoravlju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će Marko Đurić danas posetiti Kosovsko Pomoravlje.

Planirano je da Đurić obiđe Zdravstveni centar Gnjilane u Pasjanu, a potom mesta Donju budrigu i Parteš.Ostale vesti

Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021