Đurić i Vitošević o obrazovnom sistemu i PU

Direktor Кancelarije za KiM Marko Đurić razgovarao je sa v.d. rektora Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici Zdravkom Vitoševićem o situaciji u srpskom visokoobrazovnom sistemu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zdravko Vitošević i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici je, prema rečima rektora Vitoševića, spreman za upis nove generacije brucoša, i nastaviće “da studentima pruža visok nivo znanja i najkvalitetnije uslove za studiranje”.

U saopštenju se ističe da je Vitošević kazao da je interesovanje za upis u narednu godinu veliko kao i da očekuje rekordan broj brucoša u akademskoj 2019/2020. godini.

Vitošević je, kako se navodi, izrazio nadu da će se kao i u prethodnim generacijama, na fakultete tog univerziteta upisati i značajan broj studenata iz centralne Srbije, “čime će biti potvrđena nedeljivost srpskog akademskog prostora”.

Ističe se da su Đurić i Vitošević razgovarali i o mogućnostima da se, uz podršku nadležnih institucija Republike Srbije, dodatno unaprede kvalitet studija, nastavni proces i studentski standard.

Direktor Đurić naglasio je da je “očuvanje Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije od strateškog značaja za opstanak, ne samo mladih, već i čitavog srpskog naroda na Кosovu i Metohiji”.

Đurić je dodao da će Srbija u predstojećem periodu “investicionim ciklusima u većinski srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji stvoriti i zdravije privredno okruženje, čime će biti kreirano i dinamičnije tržište rade i veće mogućnosti za zapošljavanje diplomaca Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici”.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane