Đurić i Vitošević o obrazovnom sistemu i PU

Direktor Кancelarije za KiM Marko Đurić razgovarao je sa v.d. rektora Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici Zdravkom Vitoševićem o situaciji u srpskom visokoobrazovnom sistemu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zdravko Vitošević i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici je, prema rečima rektora Vitoševića, spreman za upis nove generacije brucoša, i nastaviće “da studentima pruža visok nivo znanja i najkvalitetnije uslove za studiranje”.

U saopštenju se ističe da je Vitošević kazao da je interesovanje za upis u narednu godinu veliko kao i da očekuje rekordan broj brucoša u akademskoj 2019/2020. godini.

Vitošević je, kako se navodi, izrazio nadu da će se kao i u prethodnim generacijama, na fakultete tog univerziteta upisati i značajan broj studenata iz centralne Srbije, “čime će biti potvrđena nedeljivost srpskog akademskog prostora”.

Ističe se da su Đurić i Vitošević razgovarali i o mogućnostima da se, uz podršku nadležnih institucija Republike Srbije, dodatno unaprede kvalitet studija, nastavni proces i studentski standard.

Direktor Đurić naglasio je da je “očuvanje Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije od strateškog značaja za opstanak, ne samo mladih, već i čitavog srpskog naroda na Кosovu i Metohiji”.

Đurić je dodao da će Srbija u predstojećem periodu “investicionim ciklusima u većinski srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji stvoriti i zdravije privredno okruženje, čime će biti kreirano i dinamičnije tržište rade i veće mogućnosti za zapošljavanje diplomaca Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici”.

Ostale vesti

 • Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

 • Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

 • Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane