Vesti
Saopštenja

Đurić i Rakić o formiranju Vlade u Prištini

“Odnos prema pojedinim albanskim političkim akterima na KiM će, zavisiti isključivo od njihove spremnosti da uvaže novonastalu političku realnost i učine iskrene korake ka poboljšanju položaja srpskog naroda”, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić u razgovoru sa Markom Đurićem.
Đurić i Rakić o formiranju Vlade u Prištini
Goran Rakić i Marko Đurić (Foto Kancelarija za Kim)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i predsednik Srpske liste Goran Rakić razgovarali su danas u Beogradu o političkoj situaciji na Kosovu i pozicijama Srpske liste povodom formiranja kosovske Vlade.

Đurić je obećao punu podršku Vlade Srbije u borbi za efikasnije ostvarivanje prava i interesa Srba na Kosovu.
Rakić je pak kazao da ova stranka ima jasno definisan program i ciljeve, kao i “kapacitet da se kao snažna, kompaktna i jedinstvena politička snaga za te ciljeve bori”.

Naglasio je i da će Srpska lista “sve bitne odluke uvek donositi u saradnji sa Vladom Srbije i predsednikom Vučićem”.

Đurić i Rakić su istakli i da je veoma važno da Srbi sa Kosova i Metohije uzmu aktivno učešće u unutrašnjem društvenom i političkom dijalogu koji je pokrenut na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.Ostale vesti

Osmanijeva i Bjornstad o nabavci vakcina protiv kovida-19
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani sastala se sa norveškim specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom sa kojim je razgovarala o nabavci vakcina. Sastanku je prisustvovao i ambasador Norveške Erik Grondahl.
  • 08.03.2021
Popović čestitao Međunarodni dan žena
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je u svim pripadnicama nežnijeg pola Međunarodni dan žena. 
  • 08.03.2021
Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021