Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

Neki od ključnih bezbednosnih izazova na KiM su jačanje političkog i verskog ekstremizma, kao i namera Prištine da, suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, formira oružane snage, upozorio je Marko Đurić na sastanku sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Mark Pričard i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom i informisao ga o političkoj i bezbednosnoj situaciji na KIM, kao i sa tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je tokom sastanka istakao da je Beograd iskreno opredeljen za postizanje kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, koje bi stvorilo uslove za trajnu stabilnost i mir u regionu, što je na jasan i nedvosmislen način poručio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom poslednje posete Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je očekivanje da će OEBS na Kosovu i Metohiji nastaviti da radi na stvaranju stabilnog demokratskog društva.

Ostale vesti

 • Sporazum: Zastoj Briselskog dijaloga

  Sporazum: Zastoj Briselskog dijaloga

  U novom Sporazumu govorimo o zastoju Briselskog dijaloga i perpsektivama njegovog nastavka. U kom smeru teku odnosi Beograda i Prištine? Posle 20 godina od prestanka oružanih sukoba i šest i po godina pregovaranja u Briselu idemo li  ka normalizaciji ili suprotno od toga?

 • Poslanik SL: Izvinjavam se stranačkim kolegama i sunarodnicima

  Poslanik SL: Izvinjavam se stranačkim kolegama i sunarodnicima

  Nakon što je na jučerašnjoj sednici Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje KBS, kazao da je poseta Hašima Tačija jezeru Gazivode „deo političkog procesa i dijaloga između Beograda i Prištine“, zamenik predsedavajućeg i poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović danas se izvinjava „stranačkim kolegama i sunarodnicima“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane