Đurić i kineska ambasadorka o dijalogu i bezbednosti

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa kineskom ambasadorkom u Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Кosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Čen Bo i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Đurić je sagovornicu informisao o položaju srpskog naroda na Кosovu, koji je, kako je istakao, izložen sve većim pritiscima i žrtva je “radikalizacije na albanskoj političkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao process stvaranja nove vladajuće većine u Prištini”.

On je tokom sastanka zahvalio ambasadorki zbog dosledne podrške Кine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije.

"Srbija i Кina, zbog čvrstih veza kontinuirano građenih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima", istakao je Đurić.

Srbija i Кina će, prema Đurićevim rečima, i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za “poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država, i složno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvažavanje razlika biti geopolitički standard”.

Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Кine u realizaciji inicijative „Pojas i put“ i most za ekononomsku i kulturnu razmenu između Istoka i Zapada, jer Кina “svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane