Đurić: Hodžaju je mir glavni neprijatelj

"Enver Hodžaj razotkrio je prave namere velikoalbanskih kriminalaca iz Prištine saopštivši da je njihov cilj uniženje Srbije i stvaranje neprijateljske antisrpske koalicije u regionu", saopštio je Marko Đurić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je ovako reagovao na izjavu kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja koji je izjavio zagrebačkom "Večernjem listu" da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije"

"Njih više ne zanimaju ni prava Albanaca, niti samouprava na Кosovu i Metohiji, njihova želja je, kako je rekao Enver Hodžaj, regionalni pakt protiv Srbije. Time je potvrdio sve ono na šta smo upozoravali međunarodnu zajednicu proteklih godina – da albanska politička elita u Prištini za glavni cilj ima velikoalbansku dominaciju u regionu", navodi Đurić u pisanoj izjavi medijima.

Navodi da "za razliku od prištinskih separatista, koji žele da prave paktove protiv nekog", Srbija sve vreme insistira na punoj liberalizaciji trgovine, jedinstvenom regionalnom tržištu i otvaranju granica.

"Srbija ne želi da bude regionalni hegemon, već oaza stabilnosti i normalnosti, želi zajednički društveni i ekonomski napredak svih država i naroda u regionu, i nijednim svojim potezom nije pokazala da ima ikakve neiskrene, ili, ne daj Bože, agresivne namere prema bilo kome u okruženju. Hodžaj je jedan od onih kojima je mir glavni neprijatelj, i koji svrhu i mogućnost svog političkog opstanka vide samo u destabilizciji i sukobima, jer ništa drugo ne mogu da ponude svojim sunarodnicima".

Đurić poručuje da će "Srbija i srpski narod na Кosovu i Metohiji ratne huškače poput Hodžaja pobediti mirnim i demokratskim otporom".

"Nadamo se da će sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti konačno shvatiti kakvog su monstruma stvorili, i da će preduzeti odlučne korake kako bi ekstremisti iz Prištine bili vraćeni sa ratne staze za pregovarački sto".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane