Vesti
Saopštenja

Đurić čestitao rudarima praznik

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas rudarima na Kosovu i drugim delovima Srbije 6. avgust, Dan rudara.
Đurić čestitao rudarima praznik
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije Đurić je istakao da rudari na Kosovu i Metohiji treba da budu ponosni zbog toga što je rudarstvo, koje je još u srednjem veku bilo osnov ekonomske snage srpske države, i danas jedan od najvažnijih temelja opstanka našeg naroda. 

Prema Đurićevim rečima, „Trepča“ do danas čuva najslavnije tradicije srpskog rudarstva na Kosovu i Metohiji i država Srbija će, svesna značaja tog kombinata, nastaviti da podstiče njegov razvoj. 

"Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsetio je da su srpski rudari u našoj južnoj pokrajini uvek bili u prvim redovima odbrane državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, na čemu im je Srbija večno zahvalna", navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Osmanijeva i Bjornstad o nabavci vakcina protiv kovida-19
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani sastala se sa norveškim specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom sa kojim je razgovarala o nabavci vakcina. Sastanku je prisustvovao i ambasador Norveške Erik Grondahl.
  • 08.03.2021
Popović čestitao Međunarodni dan žena
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je u svim pripadnicama nežnijeg pola Međunarodni dan žena. 
  • 08.03.2021
Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021