Vesti
Saopštenja

Đurić čestitao Dan studenata

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Dan studenata.

Đurić čestitao Dan studenata
Marko Đurić (Foto Kim)

Đurić je naveo da će Vlada Republike Srbije i Kancelarija za KiM neprestano brinuti stuednitma i truditi da omoguće uslove za studiranje po najvišim svetskim standardima.

"Učinićemo sve da vaša vizija, hrabrost i znanje budu vrednovani onako kako zaslužujete", navodi se u čestitki Đurića.

Direktor Kancelarije je naveo da visoko obrazovanje predstavlja stub svake državne politike, a Univerzitet pokretačku snagu i simbol trajanja jednog naroda.

"Na vama je da, kao i do sada, pokažete i dokažete da ste spremni da budete nosioci budućnosti srpskog naroda na našoj svetoj kosmetskoj zemlji. Odgovor na brojne izazove koji nas očekuju u budućnosti možemo dati samo naoružani znanjem, novim idejama i istrajnošću da izgradimo povoljne uslove za opstanak i napredak na Kosovu i Metohiji", navodi se u Đurićevoj čestitki studentima.Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020