Đurić čestitao Dan pobede na fašizmom

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je svim građanima Kosova i Metohije Dan pobede nad fašizmom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto Kim)

Đurić je u saopštenju podsetio na to da je prošlo i sedam decenija od zadavanja “smrtonosnog udarca fašističkoj tvorevini Velikoj Albaniji“.

“Iako se nisu svi kosovski Albanci u Drugom svetskom ratu borili na strani antifašističke koalicije, javnost treba da zna da su, osim balista koji su se pod znamenjem nacizma uz mnoge zločine borili za stvaranje Velike Albanije na KiM, i među Srbima, i među Albancima živeli, borili se i za slobodu umrli mnogi antifašisti”, navodi se u saopštenju.

Đurić je istakao da se treba setiti heroja poput Bora Vukmirović, Ramiza Sadikua, Mustafe Bakija, Meta Barjaktarija, Trajka Grkovića, Milana Zečara i Muharema Bektešija naodeći da njihov primer treba da bude svetionik današnjim generacijama mladih na Kosovu i Metohiji.

“To su bili ljudi zahvaljujući kojima žitelji Kosova i Metohije danas, zajedno sa drugim evropskim antifašistima, mogu da se sa ponosom osvrnu ka slavnoj prošlosti i vremenu u kome su dobri i slobodoljubivi ljudi, bez obzira na naciju i veru, bili ujedinjeni protiv zla”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

 • Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

 • Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Tema razgovara bila je aktuelna situacija na Kosovu, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane