Đurić čestitao Dan pobede na fašizmom

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je svim građanima Kosova i Metohije Dan pobede nad fašizmom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto Kim)

Đurić je u saopštenju podsetio na to da je prošlo i sedam decenija od zadavanja “smrtonosnog udarca fašističkoj tvorevini Velikoj Albaniji“.

“Iako se nisu svi kosovski Albanci u Drugom svetskom ratu borili na strani antifašističke koalicije, javnost treba da zna da su, osim balista koji su se pod znamenjem nacizma uz mnoge zločine borili za stvaranje Velike Albanije na KiM, i među Srbima, i među Albancima živeli, borili se i za slobodu umrli mnogi antifašisti”, navodi se u saopštenju.

Đurić je istakao da se treba setiti heroja poput Bora Vukmirović, Ramiza Sadikua, Mustafe Bakija, Meta Barjaktarija, Trajka Grkovića, Milana Zečara i Muharema Bektešija naodeći da njihov primer treba da bude svetionik današnjim generacijama mladih na Kosovu i Metohiji.

“To su bili ljudi zahvaljujući kojima žitelji Kosova i Metohije danas, zajedno sa drugim evropskim antifašistima, mogu da se sa ponosom osvrnu ka slavnoj prošlosti i vremenu u kome su dobri i slobodoljubivi ljudi, bez obzira na naciju i veru, bili ujedinjeni protiv zla”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane