Vesti
Saopštenja

Đurić: Beograd za nastavak dijaloga

Beograd je zainteresovan za nastavak dijaloga sa Prištinom, poručio je Marko Đurić na sastanku sa članovima Radne grupe Saveta Evropske unije za proširenje.
Đurić: Beograd za nastavak dijaloga
Sa današnjeg sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je tokom sastanka članove Radne grupe Saveta Evropske unije za proširenje informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine i problemima Srba na KiM.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je Đurić ovom prilikom izrazio zabrinutrost zbog činjenice da razgovora ekspertskih timova u Briselu nije bilo od novembra meseca.

Đurić je istakao da je “Priština u tom periodu izbegavala da sprovede sporazume postignute u Briselu čime je ugroženo ostvarivanje osnovnog cilja dijaloga, a to je bolji život građana u pokrajini“.

“Beograd dosledno insistira da se Zajednica srpskih opština formira u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu“, naveo je Đurić i dodao da je neophodno da EU, kao posredinik u dijalogu, osigura sprovođenje dogovorenog.

Istakao je da Beograd insistira i na tome da u dijalog budu uvrštene sve teme koje su važne za Srbe na Lpspvu, ali da do sada nije naišao na razumevanje ostalih učesnika u procesu.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020