Vesti
Saopštenja

Đurić: Beograd za nastavak dijaloga

Beograd je zainteresovan za nastavak dijaloga sa Prištinom, poručio je Marko Đurić na sastanku sa članovima Radne grupe Saveta Evropske unije za proširenje.
Đurić: Beograd za nastavak dijaloga
Sa današnjeg sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je tokom sastanka članove Radne grupe Saveta Evropske unije za proširenje informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine i problemima Srba na KiM.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je Đurić ovom prilikom izrazio zabrinutrost zbog činjenice da razgovora ekspertskih timova u Briselu nije bilo od novembra meseca.

Đurić je istakao da je “Priština u tom periodu izbegavala da sprovede sporazume postignute u Briselu čime je ugroženo ostvarivanje osnovnog cilja dijaloga, a to je bolji život građana u pokrajini“.

“Beograd dosledno insistira da se Zajednica srpskih opština formira u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu“, naveo je Đurić i dodao da je neophodno da EU, kao posredinik u dijalogu, osigura sprovođenje dogovorenog.

Istakao je da Beograd insistira i na tome da u dijalog budu uvrštene sve teme koje su važne za Srbe na Lpspvu, ali da do sada nije naišao na razumevanje ostalih učesnika u procesu.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021