Vesti
Saopštenja

Đeljalj Svećlja i Jan Bratu o pandemiji koronavirusa

Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja sastao se sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o pandemiji koronavirusa.
Đeljalj Svećlja i Jan Bratu o pandemiji koronavirusa
Jan Bratu i Đeljalj Svećlja (Foto MUPK)

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova ističe se da je tema današnjeg sastanka bila aktuelna situacija u vezi koronavirusa i način na koji se Kosovo bori sa pandemijom Kovida-19, posebno o „odlukama koje je Vlada Kosova donela u sprečavanju širenja ovog virusa, a u cilju očuvanja opšteg javnog zdravlja“.

Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja upoznao je Bratua sa koracima koje je ministarstvo kojim predsedava preduzelo “aktiviranjem i Nacionalnog plana za reagovanje“, u suzbijanju koronavirusa.

Šem misije OEBS na Kosovu Jan Bratu pohvalio je posao koji kosovske institucije obavljaju u upravljanju ovom situacijom i dodao da će Misija OEBS-a „nastaviti da podržava institucije Kosova, a posebno Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave“.

 Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020