Vesti
Saopštenja

Đaci u procesu izrade projekta za školu

Juče je u Lepini održana radionica na kojoj su učenici iz Osnovne škole Vuk Karadžić, isturenog odeljenja u Radevu predstavili postojeće stanje u kome se nalazi njihova škola.
Đaci u procesu izrade projekta za školu
Škola u Lepini (Foto Opština Gračanica)

Cilj radionice, koju je organizovala Opština Gračanica zajedno sa UN Habitatom, je bio da se prikažu nedostaci u školi, rekla je projekt menadžer razvojnog plana Nataša Dimitrijević.

„Ovo je kapitalni projekat koji će se finansirati od strane Opštine Gračanica i UN-HABITATA-a, cilj je da na ovoj radionici učestvuju deca, njihovi roditelji, civilno društvo i da se prepoznaju nedostaci njihove škole, njihovog dvorišta, kao i nedostaci pristupa do škole na osnovu čega će se odratiti projekat“ kazala je Nataša Dimitrijević.

Projekt menadžer UN-Habitat, Sadija Keljmendi kaže da je projekat rezultat trogodišnje saradnje između UN-Habitata i Opštine Gračanica.

„Jedan od prioritetnijih projekata je i ovaj koji je proizašao iz razvojnog plana. Odlučili smo da u projekat uključimo i zajednicu kako bi stvarno uvideli šta je ono što nedostaje,“ kazala je Sadija Keljmendi.

Odeljenje za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport obezbedilo je poklone koji su na kraju radionice uručeni učenicima.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021