Vesti
Saopštenja

Direktor Kancelarije za KiM čestitao Rakočeviću izbor za predsednika UNS-a

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Udruženja novinara Srbije Živojinu Rakočeviću.
Direktor Kancelarije za KiM čestitao Rakočeviću izbor za predsednika UNS-a
Živojin Rakočević (Foto Kim)

Petković je u čestitki naveo da je Rakočević kao dosadašnji član Upravnog odbora UNS-a, novinar, književnik i kulturni delatnik, pokazao visoku profesionalnost i duboku privrženost svom narodu, pre svega na Кosovu i Metohiji.

"Siguran sam da ćete sa mesta predsednika UNS-a, na koje ste izabrani, nastaviti da se zalažete za principe slobode govora i pisane reči, a da će poboljšanje položaja i uslova rada novinara i medijskih radnika posebno na teritoriji Кosova i Metohije, kao i zalaganje za rasvetljavanje sudbine nestalih kolega, biti i dalje jedan od Vaših prioriteta. U tome ćete imati svesrdnu pomoć i podršku Кancelarije za Кosovo i Metohiju", poručio je Petković u čestitki.

Osim Petkovića, na izboru za novog predsednika UNS-a Rakočeviću su čestitale i brojne kolege, predstavnici kulturnog i javnog života u Srbiji, regionu i svetu.

 Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021