Vesti
Saopštenja

Direktor Kancelarije za KiM čestitao Rakočeviću izbor za predsednika UNS-a

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Udruženja novinara Srbije Živojinu Rakočeviću.
Direktor Kancelarije za KiM čestitao Rakočeviću izbor za predsednika UNS-a
Živojin Rakočević (Foto Kim)

Petković je u čestitki naveo da je Rakočević kao dosadašnji član Upravnog odbora UNS-a, novinar, književnik i kulturni delatnik, pokazao visoku profesionalnost i duboku privrženost svom narodu, pre svega na Кosovu i Metohiji.

"Siguran sam da ćete sa mesta predsednika UNS-a, na koje ste izabrani, nastaviti da se zalažete za principe slobode govora i pisane reči, a da će poboljšanje položaja i uslova rada novinara i medijskih radnika posebno na teritoriji Кosova i Metohije, kao i zalaganje za rasvetljavanje sudbine nestalih kolega, biti i dalje jedan od Vaših prioriteta. U tome ćete imati svesrdnu pomoć i podršku Кancelarije za Кosovo i Metohiju", poručio je Petković u čestitki.

Osim Petkovića, na izboru za novog predsednika UNS-a Rakočeviću su čestitale i brojne kolege, predstavnici kulturnog i javnog života u Srbiji, regionu i svetu.

 Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021