„Dijalog jedini način rešavanja problema na Kosovu“

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i zamenik šefa misije za Balkan i Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Emanuel Berard, složili su se nakon sastanka u Prištini, da je dijalog osnovni način rešavanja problema na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Emanuel Berad i Dalibor Jevtić(Foto MZZP)

Ministar Jevtić u saopštenju navodi da su, ” svesni činjenice da problemi koji danas opterećuji dva naroda na Кosovu nisu nimalo jednostavni ali to ne znači da njihovo rešenje treba tražiti na neke druge načine a da to nije dijalog“.

Jevtić, napominje da se svi problemi moraju rešavati dijalogom, kako bi Srbi i Albanci živeli bolje.

Fracuski zvaničnik Emanuel Berard, ističe u saopštenju da je „veoma loše kada dijalog ne postoji i da to znači da se potojeći problemi dodatno ukrupnjavaju, što svakako treba izbeći“.

U saopštenju se navodi da su ministar Jevtić i ministar Berard razgovarali i o povratku. Jevtić je ukazao na probleme sa kojima se susreću, i jedan od većih problema je uzurpirana imovina.

” Mi se često trudimo da mogućnostima koje imamo obezbedimo da povratak raseljenih na svoja ognjišta i nakon toliko godina bude bolji ali okolnosti nam ne idu u susret jer sam mišljenja da ne može samo Ministarstvo za zajedncie i povratak raditi na ovome već se na ozbiljan način u rešavanje ovog problema moraju uključiti i ostale institucije”, zaključio je Jevtić.

Ostale vesti

 • Poslaničko drvo

  Poslaničko drvo

  Povodom Međunarodnog dana planete zemlje u Skupštini Kosova danas je formirana Zelena parlamentarna grupa.

 • Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio današnji incident koji su doživele srednjoškolke, kada Albanac kojeg su stopirale nije hteo da zaustavi auto na putu do škole. Od bezbednosnih organa zatražio je hitnu reakciju i pronalaženje počinioca.

 • "Poricanje zločina vređa žrtve"

  "Poricanje da su se zločini desili vređa sećanje na žrtve, dodatno traumatizira porodice i potkopava napredak u izgradnji demokratske, multietničke države", poručuju iz Američke ambasade u Prištini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane