„Dijalog jedini način rešavanja problema na Kosovu“

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i zamenik šefa misije za Balkan i Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Emanuel Berard, složili su se nakon sastanka u Prištini, da je dijalog osnovni način rešavanja problema na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Emanuel Berad i Dalibor Jevtić(Foto MZZP)

Ministar Jevtić u saopštenju navodi da su, ” svesni činjenice da problemi koji danas opterećuji dva naroda na Кosovu nisu nimalo jednostavni ali to ne znači da njihovo rešenje treba tražiti na neke druge načine a da to nije dijalog“.

Jevtić, napominje da se svi problemi moraju rešavati dijalogom, kako bi Srbi i Albanci živeli bolje.

Fracuski zvaničnik Emanuel Berard, ističe u saopštenju da je „veoma loše kada dijalog ne postoji i da to znači da se potojeći problemi dodatno ukrupnjavaju, što svakako treba izbeći“.

U saopštenju se navodi da su ministar Jevtić i ministar Berard razgovarali i o povratku. Jevtić je ukazao na probleme sa kojima se susreću, i jedan od većih problema je uzurpirana imovina.

” Mi se često trudimo da mogućnostima koje imamo obezbedimo da povratak raseljenih na svoja ognjišta i nakon toliko godina bude bolji ali okolnosti nam ne idu u susret jer sam mišljenja da ne može samo Ministarstvo za zajedncie i povratak raditi na ovome već se na ozbiljan način u rešavanje ovog problema moraju uključiti i ostale institucije”, zaključio je Jevtić.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane