“Dijalog da ojača kapacitete za održivo rešenje za Kosovo”

Unutrašnji dijalog treba da ojača naš kapacitet za pronalaženje održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kazao je Marko Đurić u razgovoru sa portugalskim ambasadorom u Srbiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Portugalski ambasador i direktor Kancelarije za KiM (Foto Kancelarija)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Portugala u Republici Srbiji Auguštom Saraivom Peišotom.

Gosta je upoznao sa dosadašnjim tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, za koji je, kako je rekao potreban najširi mogući konsenzus.

„Dijalog, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, treba da ojača naš kapacitet za pronalaženje dugoročno održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, što će, verujemo, posledično doprineti i dugoročnoj stabilizaciji prilika u regionu“, rekao je Đurić, a prenosi Kancelarija za KiM putem saopštenja za medije.

Osim o ovoj temi, Đurić je ambasadora obavestio i o političkoj situaciji na Kosovu, problemima Srba koji tu žive, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, a za čiji je nastavak Beograd opredeljen.

U saopštenju Kancelarije za KiM se međutim ne navodi šta je o pomenutim temama rekao ambasador Portugalije Augušto Saraiva Peišot.

Ostale vesti

 • Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Jevtić i Dalavi saglasni da je dijalog rešenje

  Ministar Dalibor Jevtić i američki ambasador Greg Delavi su se saglasili da je dijalog jedini način rešavanja problema u odnosima Srba i Albanaca, i da je važno da svako iz svoje pozicije da doprinos tom procesu kako bi se došlo do rešenja u cilju stabilnosti i mira.

 • Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Neki od ključnih bezbednosnih izazova na KiM su jačanje političkog i verskog ekstremizma, kao i namera Prištine da, suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, formira oružane snage, upozorio je Marko Đurić na sastanku sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane