Vesti
Saopštenja

Dezinfekcija javnih površina u Gračanici

Po nalogu Kriznog štaba Opštine Gračanica, a u cilju sprečavanja i širenja korona virusa u Gračanici je izvršena dezinfekcija javnih površina. 
Dezinfekcija javnih površina u Gračanici
Dezinfekcija ulica (Foto Opština Gračanica)

Počela distribucija brašna najugorženijima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je lokalna samouprava krenula sa podelom brašna, koje je obezbedila za najugroženije stanovništvo.

Popović je danas obišao magacinski prostor iz kojeg je organizovana distribucija brašna, mleka i sokova koje su Opština Gračanica i Кrizni štab obezbedili preko "Elkos" grupe, koja posluje na teritoriji lokalne samouprave.

Predsednik Popović je kazao da će ove namirnice biti podeljene najugroženijim porodicama i istovremeno pozvao na solidarnost.

 

Odeljenje za javne službe Opštine Gračanica, u saradnji sa Regionalnom kompanijom „Pastrimi“, izvršilo je dezinfekciju javnih površina, odnosno mesta na kojima se ostvaruje najveći kontakt građana.

U saopštenju se navodi da je izvršena dezinfekcija trga u centru Gračanice, prostora ispred ulaza u opštinsku zgradu, policijske stanice i Doma zdravlja, kao i glavnog puta kroz Gračanicu i frekfentnijih ulica.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020