Vesti
Saopštenja

Dezinfekcija javnih površina u Gračanici

Po nalogu Kriznog štaba Opštine Gračanica, a u cilju sprečavanja i širenja korona virusa u Gračanici je izvršena dezinfekcija javnih površina. 
Dezinfekcija javnih površina u Gračanici
Dezinfekcija ulica (Foto Opština Gračanica)

Počela distribucija brašna najugorženijima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je lokalna samouprava krenula sa podelom brašna, koje je obezbedila za najugroženije stanovništvo.

Popović je danas obišao magacinski prostor iz kojeg je organizovana distribucija brašna, mleka i sokova koje su Opština Gračanica i Кrizni štab obezbedili preko "Elkos" grupe, koja posluje na teritoriji lokalne samouprave.

Predsednik Popović je kazao da će ove namirnice biti podeljene najugroženijim porodicama i istovremeno pozvao na solidarnost.

 

Odeljenje za javne službe Opštine Gračanica, u saradnji sa Regionalnom kompanijom „Pastrimi“, izvršilo je dezinfekciju javnih površina, odnosno mesta na kojima se ostvaruje najveći kontakt građana.

U saopštenju se navodi da je izvršena dezinfekcija trga u centru Gračanice, prostora ispred ulaza u opštinsku zgradu, policijske stanice i Doma zdravlja, kao i glavnog puta kroz Gračanicu i frekfentnijih ulica.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021