Vesti
Saopštenja

"Delije“ realizovale akciju pomoći na Kosovu

Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
Delije (Foto Kurir)

Kako je objavljeno na Fejsbuku, Radovnu Krstoviću i Miliću Petroviću iz Goraždevca obezbeđeno je 400 evra za kopanje bunara kako bi mogli da zalivaju svoj zasad jagoda. Ostatak do 2.000 evra, dale su druge humanitarne organizacije.

Obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, fondacije “Delije, pomogla je iznosom od 2.000 evra.

Namenski prilog Nenada Damjanovića iz Beograda, od čak milion dinara, prebačen je na račun manastira Svete Petke u Ceranjskoj Reci, na severu Kosova.

U toku je izgradnja kapije i ograde oko manastirske porte.

Proteklog meseca, fondacija je dopremila respirator vredan 18.000 evra u Kosovsku Mitrovicu.

Akcija je sproveden u saradnji sa organizacijom “Svi za Kosmet” i fondacijom Novaka Đokovića, bez koje bi realizacija ovog projekta bila nezamisliva.

Respirator (uz druge respiratore i opremu koje je donirao Đoković) stigli su u jeku novog talasa pandemije na severu Kosova.

Fondacija podseća, da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju konaka manastira Brnjak.

Potrebno je ukupno 36.500 evra za izgradnju novog konaka.

Vrednom domaćinu Ljubiši Đošiću iz sela Tučep u Metohiji, kome su vukovi zaklali 23 ovce, Fondacija će obezbediti kupovinu 10 ovaca za šta je potrebno 1.500 evra.

Za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu, u toku je prikupljanje sredstava za kupovinu novog kamiona koji im je neophodan.

Ukupan iznos od 17.000 evra obezbediće prilozi više organizacija.

Iz Fondacije podsećaju da je u toku akcija prikupljanja pomoći za porodicu Spasić iz sela Berevce, na Šar planini, kojima su potrebna sredstva za kupovinu kuće.

Fondacija “Delije” poziva sve ljude dobre volje koji su mogućnosti da pomognu i podrže da se ove akcije sprovedu do kraja, slanjem SMS poruke na broj 1817 ili uplatom novca na račun fondacije.Ostale vesti

Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020
Kfor donirao specijalnu opremu za deci sa autizmom
Vojnici Regionalne komande Kfor-Istok poklonili su specijalnu opremu, nevladinoj organizaciji „Autizmi“ koja podržava decu pogođenu autizmom iz svih zajednica na Kosovu, bez obzira na rasu, veru, pol ili nacionalnost, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 25.09.2020
“KEK prekršio Zakon o upotrebi jezika”
Kosovska elektrokorporacija (KEK) nedavno je objavila konkurs za prijem radnika samo na albanskom jeziku, čime je prekršila Zakon o upotrebi jezika, saopštila je Kancelarija poverenika za jezike pri kabinetu premijera Kosova.
  • 24.09.2020
Donirani računari za škole
Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola. Istovremeno su predstavnici misije UNMIК poklonili 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.
  • 24.09.2020
Štrpce: Uskoro stanovi za raseljene i socijalno ugrožene porodice
Završetak radova na pet novih zgrada za raseljena lica iz opštine Štrpce, smeštena u kolektivnim centrima, očekuje se u naredne tri nedelje, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.09.2020