Vesti
Saopštenja

"Delije“ realizovale akciju pomoći na Kosovu

Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
Delije (Foto Kurir)

Kako je objavljeno na Fejsbuku, Radovnu Krstoviću i Miliću Petroviću iz Goraždevca obezbeđeno je 400 evra za kopanje bunara kako bi mogli da zalivaju svoj zasad jagoda. Ostatak do 2.000 evra, dale su druge humanitarne organizacije.

Obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, fondacije “Delije, pomogla je iznosom od 2.000 evra.

Namenski prilog Nenada Damjanovića iz Beograda, od čak milion dinara, prebačen je na račun manastira Svete Petke u Ceranjskoj Reci, na severu Kosova.

U toku je izgradnja kapije i ograde oko manastirske porte.

Proteklog meseca, fondacija je dopremila respirator vredan 18.000 evra u Kosovsku Mitrovicu.

Akcija je sproveden u saradnji sa organizacijom “Svi za Kosmet” i fondacijom Novaka Đokovića, bez koje bi realizacija ovog projekta bila nezamisliva.

Respirator (uz druge respiratore i opremu koje je donirao Đoković) stigli su u jeku novog talasa pandemije na severu Kosova.

Fondacija podseća, da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju konaka manastira Brnjak.

Potrebno je ukupno 36.500 evra za izgradnju novog konaka.

Vrednom domaćinu Ljubiši Đošiću iz sela Tučep u Metohiji, kome su vukovi zaklali 23 ovce, Fondacija će obezbediti kupovinu 10 ovaca za šta je potrebno 1.500 evra.

Za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu, u toku je prikupljanje sredstava za kupovinu novog kamiona koji im je neophodan.

Ukupan iznos od 17.000 evra obezbediće prilozi više organizacija.

Iz Fondacije podsećaju da je u toku akcija prikupljanja pomoći za porodicu Spasić iz sela Berevce, na Šar planini, kojima su potrebna sredstva za kupovinu kuće.

Fondacija “Delije” poziva sve ljude dobre volje koji su mogućnosti da pomognu i podrže da se ove akcije sprovedu do kraja, slanjem SMS poruke na broj 1817 ili uplatom novca na račun fondacije.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020