Vesti
Saopštenja

"Delije“ realizovale akciju pomoći na Kosovu

Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
Delije (Foto Kurir)

Kako je objavljeno na Fejsbuku, Radovnu Krstoviću i Miliću Petroviću iz Goraždevca obezbeđeno je 400 evra za kopanje bunara kako bi mogli da zalivaju svoj zasad jagoda. Ostatak do 2.000 evra, dale su druge humanitarne organizacije.

Obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, fondacije “Delije, pomogla je iznosom od 2.000 evra.

Namenski prilog Nenada Damjanovića iz Beograda, od čak milion dinara, prebačen je na račun manastira Svete Petke u Ceranjskoj Reci, na severu Kosova.

U toku je izgradnja kapije i ograde oko manastirske porte.

Proteklog meseca, fondacija je dopremila respirator vredan 18.000 evra u Kosovsku Mitrovicu.

Akcija je sproveden u saradnji sa organizacijom “Svi za Kosmet” i fondacijom Novaka Đokovića, bez koje bi realizacija ovog projekta bila nezamisliva.

Respirator (uz druge respiratore i opremu koje je donirao Đoković) stigli su u jeku novog talasa pandemije na severu Kosova.

Fondacija podseća, da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju konaka manastira Brnjak.

Potrebno je ukupno 36.500 evra za izgradnju novog konaka.

Vrednom domaćinu Ljubiši Đošiću iz sela Tučep u Metohiji, kome su vukovi zaklali 23 ovce, Fondacija će obezbediti kupovinu 10 ovaca za šta je potrebno 1.500 evra.

Za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu, u toku je prikupljanje sredstava za kupovinu novog kamiona koji im je neophodan.

Ukupan iznos od 17.000 evra obezbediće prilozi više organizacija.

Iz Fondacije podsećaju da je u toku akcija prikupljanja pomoći za porodicu Spasić iz sela Berevce, na Šar planini, kojima su potrebna sredstva za kupovinu kuće.

Fondacija “Delije” poziva sve ljude dobre volje koji su mogućnosti da pomognu i podrže da se ove akcije sprovedu do kraja, slanjem SMS poruke na broj 1817 ili uplatom novca na račun fondacije.Ostale vesti

Petković: Briselski dijalog talac nespremnosti Prištine
"Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija", ponovio je Petar Petković u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
  • 25.10.2021

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021