Vesti
Saopštenja

Delibašiću još dva meseca pritvora

Dragoljubu Delibašicu, jednom od četvorice uhapšenih Srba, za koje je Vlada Srbije dala garancije da se brane sa slobode, danas je produžen pritvor za dva meseca.
Delibašiću još dva meseca pritvora
Zgrada EULEKS-a u Prištini (Foto arhiva KIM)

Odluku o tome doneo je pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici na zahtev kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

"Pretpretresni sudija utvrdio je da i dalje postoji rizik od bekstva, kao i rizik da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke ukoliko bi bio pušten, i da u ovom trenutku ne postoje manje ozbiljne mere koje bi mogle da budu izrečene", navodi se u saopštenju EULEKS-a.

Delibašiću je pritvor prvobitno odredio Osnovni sud u Mitrovici, 4. februara zbog sumnje za podsticanja na teško ubistvo i pokušaj ubistva.

Vlada Srbije garantovala je i za Olivera Ivanovića, Lazu Lazića i Žarka Veselinovića, kome je pre par dana određen kućni pritvor.

Lazću i Ivanoviću je pritvor produžen.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020