Vesti
Saopštenja

Delibašiću još dva meseca pritvora

Dragoljubu Delibašicu, jednom od četvorice uhapšenih Srba, za koje je Vlada Srbije dala garancije da se brane sa slobode, danas je produžen pritvor za dva meseca.
Delibašiću još dva meseca pritvora
Zgrada EULEKS-a u Prištini (Foto arhiva KIM)

Odluku o tome doneo je pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici na zahtev kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

"Pretpretresni sudija utvrdio je da i dalje postoji rizik od bekstva, kao i rizik da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke ukoliko bi bio pušten, i da u ovom trenutku ne postoje manje ozbiljne mere koje bi mogle da budu izrečene", navodi se u saopštenju EULEKS-a.

Delibašiću je pritvor prvobitno odredio Osnovni sud u Mitrovici, 4. februara zbog sumnje za podsticanja na teško ubistvo i pokušaj ubistva.

Vlada Srbije garantovala je i za Olivera Ivanovića, Lazu Lazića i Žarka Veselinovića, kome je pre par dana određen kućni pritvor.

Lazću i Ivanoviću je pritvor produžen.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021