Vesti
Saopštenja

Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu

Delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, prisustvovala je danas Božićnom prijemu u organizaciji srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu, navodi se u saopštenju.
Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu
Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu (Foto SL)

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Srpske liste Goran Rakić je Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović zahvalio na "snažnoj podršci koju Republika Srpska pruža srpskom narodu na Кosovu i Metohiji" i pozvao ih da posete srpski narod.

Dodik i predsednica Cvijanović su zahvalili delegaciji Srpske liste na dolasku uz želju da "srpski narod na Кosovu i Metohiju nastavi da gradi jedinstvo i slogu, jer je to najjači bedem opstanka srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Dodik istakao da je "apsolutno nedopustivo što deo međunarodne zajednice toleriše Prištini nesprovođenje briselskih sporazuma, kada je u pitanju uspostavljanje Zajednice srpskih opština, kao i uvođenje anticivilizacijskih taksi kojima se ugrožava vitalni interes srpskog naroda".Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021