Vesti
Saopštenja

Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu

Delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, prisustvovala je danas Božićnom prijemu u organizaciji srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu, navodi se u saopštenju.
Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu
Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu (Foto SL)

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Srpske liste Goran Rakić je Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović zahvalio na "snažnoj podršci koju Republika Srpska pruža srpskom narodu na Кosovu i Metohiji" i pozvao ih da posete srpski narod.

Dodik i predsednica Cvijanović su zahvalili delegaciji Srpske liste na dolasku uz želju da "srpski narod na Кosovu i Metohiju nastavi da gradi jedinstvo i slogu, jer je to najjači bedem opstanka srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Dodik istakao da je "apsolutno nedopustivo što deo međunarodne zajednice toleriše Prištini nesprovođenje briselskih sporazuma, kada je u pitanju uspostavljanje Zajednice srpskih opština, kao i uvođenje anticivilizacijskih taksi kojima se ugrožava vitalni interes srpskog naroda".Ostale vesti

Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020