Vesti
Saopštenja

Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu

Delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, prisustvovala je danas Božićnom prijemu u organizaciji srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu, navodi se u saopštenju.
Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu
Delegacija SL na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu (Foto SL)

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Srpske liste Goran Rakić je Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović zahvalio na "snažnoj podršci koju Republika Srpska pruža srpskom narodu na Кosovu i Metohiji" i pozvao ih da posete srpski narod.

Dodik i predsednica Cvijanović su zahvalili delegaciji Srpske liste na dolasku uz želju da "srpski narod na Кosovu i Metohiju nastavi da gradi jedinstvo i slogu, jer je to najjači bedem opstanka srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Dodik istakao da je "apsolutno nedopustivo što deo međunarodne zajednice toleriše Prištini nesprovođenje briselskih sporazuma, kada je u pitanju uspostavljanje Zajednice srpskih opština, kao i uvođenje anticivilizacijskih taksi kojima se ugrožava vitalni interes srpskog naroda".Ostale vesti

UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020
„Kosovo da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere“
Povodom odluke kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama, ambasada SAD na Kosovu je poručila da „Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere“.
  • 01.04.2020
Kosovska vlada takse zamenila reciprocitetom
Kosovska vlada je na sinoćnoj sednici donela odluku da ukine taksu na robu iz Srbije i BiH i krene sa postepenom primenom mere reciprociteta prema Srbiji. Odluka ostaje na snazi do 15. juna, kada će se izvršiti procena sprovođenja.
  • 31.03.2020
Kim-ko nudi pomoć u prevozu
Bogoljub Marinković, auto prevoznik iz Gračanice ponudio je predsedniku Srbije, premijerki, Ministarstvu zdravlja Srbije i Kancelariji za KiM svoju pomoć. Naime, vlasnik agencije "Kim-ko" nudi "besplatan prevoz" srpskim državljanima.
  • 31.03.2020
Đeljalj Svećlja i Jan Bratu o pandemiji koronavirusa
Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja sastao se sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o pandemiji koronavirusa.
  • 31.03.2020