Vesti
Saopštenja

Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Sa sastanka (Foto Opština Gračanica)

Cilj posete je, kako se navodi, upoznavanje i uspostavljanje saradnje sa Opštinom Gračanica. Na satanku se govorilo i o potrebama ovdašnjeg stanovništva. Predsednik opštine Srđan Popović naveo je, da je ovo jedna korisna poseta.

„Razgovarali smo o mnogim temama, za nas je veoma bitno što oni imaju odeđene ideje na koji način mogu da pomognu naš narod. Za početak odeđenim fondom knjiga pomoćiće našu biblioteku, razgovarali smo i o drugim akcija koje već implementiraju u Kosovskom Pomoravlju, te aktivnosti će preseliti i u našu opštinu Gračanica“, rekao je Popović.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Tomislav Janković istakao je da su juče i danas podelili 2.600 poklona deci iz Kosovkog Pomoravlja.

"Ono što nas posebno raduje jeste da su deca u tim poklonima ostavljali svoje kontakt adrese na društvenim mrežama, kako bi se upoznali i povezali i u nekom skorijem periodu da deca mogu da se upoznaju i putuju jedni kod drugih. Uz podršku dvoje poslanika u Skupštini Republike Srbije sa Kosova i Metohije i ljudi iz Srema uspeli smo da obezbedimo preko hiljadu knjiga koje će biti donirane vašem Kulturnom centru odnosno biblioteci, to je jedan naš mali doprinos u jačanju kulturne baštine“, kazao je Janković.

Predsednik Udruženja Kraljevine Srbije Saša Šušić rekao je da ovo udruženje već deset godina dolazi na Kosovo.

"Juče smo pomogli našim porodicama i školama u Kosovskom Pomoravnju u vidu bele tehnike i opreme za škole i naravno podelili smo paketiće deci. Nadamo se da ćemo u budućem periodu tako nešto uraditi i ovde u Gračanici ali i ostalim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji koje smo obilazili prethodnih godina i uvek sa sobom nosili lepe uspomne iz tih sredina“, kazao je Šušić.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021