Vesti
Saopštenja

Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Sa sastanka (Foto Opština Gračanica)

Cilj posete je, kako se navodi, upoznavanje i uspostavljanje saradnje sa Opštinom Gračanica. Na satanku se govorilo i o potrebama ovdašnjeg stanovništva. Predsednik opštine Srđan Popović naveo je, da je ovo jedna korisna poseta.

„Razgovarali smo o mnogim temama, za nas je veoma bitno što oni imaju odeđene ideje na koji način mogu da pomognu naš narod. Za početak odeđenim fondom knjiga pomoćiće našu biblioteku, razgovarali smo i o drugim akcija koje već implementiraju u Kosovskom Pomoravlju, te aktivnosti će preseliti i u našu opštinu Gračanica“, rekao je Popović.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Tomislav Janković istakao je da su juče i danas podelili 2.600 poklona deci iz Kosovkog Pomoravlja.

"Ono što nas posebno raduje jeste da su deca u tim poklonima ostavljali svoje kontakt adrese na društvenim mrežama, kako bi se upoznali i povezali i u nekom skorijem periodu da deca mogu da se upoznaju i putuju jedni kod drugih. Uz podršku dvoje poslanika u Skupštini Republike Srbije sa Kosova i Metohije i ljudi iz Srema uspeli smo da obezbedimo preko hiljadu knjiga koje će biti donirane vašem Kulturnom centru odnosno biblioteci, to je jedan naš mali doprinos u jačanju kulturne baštine“, kazao je Janković.

Predsednik Udruženja Kraljevine Srbije Saša Šušić rekao je da ovo udruženje već deset godina dolazi na Kosovo.

"Juče smo pomogli našim porodicama i školama u Kosovskom Pomoravnju u vidu bele tehnike i opreme za škole i naravno podelili smo paketiće deci. Nadamo se da ćemo u budućem periodu tako nešto uraditi i ovde u Gračanici ali i ostalim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji koje smo obilazili prethodnih godina i uvek sa sobom nosili lepe uspomne iz tih sredina“, kazao je Šušić.Ostale vesti

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021