Vesti
Saopštenja

Dečji festival u Gračanici

U okviru obeležavanja "Dana Opštine Gračanica", ova lokalna samouprava i Turistička organizacija Gračanice (TOG) organizuju prvi Dečji festival "Smajl (Smile) fest" u dvorištu Doma Кulture "Gračanica" danas od 17.00 do 20.00 časova.
Dečji festival u Gračanici
Ilustracija (Foto istock)

Na ovom jednodnevnom porodičnom okupljanju posetioci će biti u prilici da uživaju u višesatnom programu namenjenom najmlađoj publici, saopšteno je iz TOG-a.

Dečji festival obeležiće mnogobrojni nastupi članova Udruženja za animacije dece "Veseli čuperci", zatim štulaši u kostimima, žongleri sa raznovrsnim akrobacijama, kao i mađioničarski trikovi.

Najmla]ima će biti omogućeno da isprobaju crtanje po licu specijalnim bojama, nakon čega će uslediti "mehur šou" (bubble show) u okviru koga će se praviti ogromni baloni od sapunice u koje deca mogu da uđu.

"Dečji festival ’Smajl fest’ je posvećen prvenstveno deci, ali i odraslima koji žele na trenutak da probude dete u sebi", saopštili su prganizatori.Ostale vesti

Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022
’’Zemljište koje se menja budzašto, nikada se neće povratiti’’
’’Povodom Odluke Skupštine opštine Gračanica od 28. septembra, da razmeni deo katastarske parcele od 17 hektara na obodu Gračanice za 18 ari zemljišta u kategoriji putne infrastrukture, na kom postoji važan strateški lokalni put u okviru stambene zone, Srpski nacionalni fiorum izražava najenergičnije protivljenje takvoj odluci", navodi se u saopštenju za medije iz ove organizacije.
  • 02.10.2022