Vesti
Saopštenja

Decenija rada Nemačko-kosovske privredne komore

Nemačko-kosovska privredna komora (KDWV) obeležava deceniju uspešnog postojanja. KDWV je osnovana 2012. godine uz podršku Nemačke ambasade i jedna je od najvećih bilateralnih privrednih komra na Kosovu.
Decenija rada Nemačko-kosovske privredne komore
Ilustracija (Foto Adobe Stock Images)

KDWV ima 160 članova od kojih mnogi istaknuti posluju sa Nemačkom, što je čini najvažnijom tačkom kontakta za nemačko-kosovske poslovne odnose, saopšteno je medijima iz Nemačke ambasade u Prištini

"Čestitam KDWV-u na veoma uspešnom poslovanju, jer doprinosi dovođenju stranih investicija i radnih mesta na Kosovo. Želeo bih da se zahvalim izvršnoj direktorki Nori Hasani i veoma aktivnim članovima KDWV-a, njenom bivšem i sadašnjem upravnom odboru i osoblju KDWV na njihovom snažnom doprinosu trgovinskim i investicionim odnosima između Kosova i Nemačke. Nastavićemo našu podršku KDWV-u i u budućnosti", rekao je ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode.

Nemačko-kosovska privredna komora savetuje potencijalne investitore iz Nemačke i potencijalne kosovske izvoznike u Nemačku, nudi obuku svojim kompanijama članicama, prati privredne delegacije u Nemačku i održava kontakte sa brojnim poslovnim udruženjima u Nemačkoj, zaključeno je u saopštenju.-Ostale vesti

Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022
Otvorena manifestacija ’’EU za civilno društvo i medije na Kosovu – angažovanje građana’’
EU na Kosovu pokrenula je danas u Prištini dvodnevni događaj koji će podržati više od 20 organizacija civilnog društva i medijskih organizacija (OCD) u dolasku do javnosti i podizanju svesti o njihovom doprinosu stvaranju pravednijeg, demokratskijeg i inkluzivnog društva na Kosovu.
  • 16.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Lazić u Donjoj Gušterici

Petočlana povratnička porodica Branka Lazića iz Donje Gušterice u opštini Gračanica, dobiće novu kuću površine 55 metara kvadratnih. Кamen temeljac za izgradnju kuće danas su položili ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

  • 16.06.2022