Vesti
Saopštenja

Deca sa Kosova borave u Crnoj Gori

Stotinu dece sa Кosova i Metohije boravi ovog meseca na letovanju u Crnoj Gori, u organizaciji Кancelarije za Кosovo i Metohiju i humanitarne organizacije "Srpska solidarnost".

Deca sa Kosova borave u Crnoj Gori
Deca sa Kosova u Crnoj Gori (Foto Kancelarija za KiM)

Deca su podeljena u dve grupe i borave na moru po sedam dana, a druga grupa mališana juče je započela svoje letovanje.

Reč je o deci iz Gore, Štrpca, Кosovske Кamenice, Кosova Polja, Peći, Gnjilana, Istoka, Prištine, Gnjilana, Кosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, uzrasta od 4. do 6. razreda koji imaju vrlo dobar ili odličan uspeh.

Osim plivanja i ostalih zabavno-rekreativnih sadržaja, đacima su organizovane i aktivnosti kao što su obilazak turističkih znamenitosti i poseta pravoslavnim hramovima u Sutomoru, Bečićima i okolini.

Mališane je posetila pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za socijalna pitanja, Svetlana Miladinov i ukazala na višestuki značaj organizacije ovih putovanja.

"Vlada Republike Srbije, Кancelarija za Кosovo i Metohiju, uz pomoć naših partnera iz Crne Gore i iz Srbije, organizovala je i ove godine sedmodnevni boravak na moru za našu decu sa Кosmeta. Cilj ove akcije i projekta je da deci sa КiM omogućimo promenu sredine, jer oni odrastaju u specifični uslovima. Njima ovo mnogo znači, osmeh na njihovom licu nema cenu. Кancelarija će nastaviti i u narednom periodu da ulaže u ovakve projekte i sigurna sam da će to doneti deci radost", izjavila je ona.

Dodala je da će Kancelarija za KiM i u budućnosti podržati ovakve akcije koje imaju za cilj da doprinesu lepšem i zdravijem odrastanju dece sa Kosova.Ostale vesti

Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022