Vesti
Saopštenja

Deca sa Kosova borave na Tari

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečijih letovališta Beograd, organizovala sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova.

Deca sa Kosova borave na Tari
Deca sa Kosova na Tari (Foto Kancelarija za KiM)

Mališani će biti podeljeni u dve grupe, a prva je danas doputovala u Mitrovac na Tari. Ovim putovanjem obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg Sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

"Osim bogatog sadržaja tokom boravka i niza sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti, deci će biti obezbeđena i besplatna škola skijanja, a obezbeđena im je i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM dostavljenom medijima.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov dočekala je na Tari prvu grupu dece i tom prilikom istakla važnost ovakvih akcija.

"Svesni smo da naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bila na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze, a mi ćemo im kao Kancelarija za KiM uvek biti podrška", navela je ona.

Miladinov je takođe podsetila da je tokom prošle godine, Kancelarija za KiM sa svojim partnerima organizovala putovanja za ukupno 360 dece sa Kosova, te da će i ove godine nastaviti sa istim aktinostima.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022