Vesti
Saopštenja

Darko Dimitrijević podneo ostavku na mesto predsednika DNKiM

Predsednik Društva novinara Kosova i Metohije Darko Dimitrijević je podneo ostavku na mesto predsednika ogranka UNS-a na Kosovu i izneo razloge zbog kojih se odrekao mandata stečenog u decembru prošle godine na Izbornoj skupštini DNKiM održanoj u Gračanici.
Darko Dimitrijević podneo ostavku na mesto predsednika DNKiM
Darko Dimitrijević nakon izbora za predsednika DNKiM u decembru 2021. (Foto Kim)

"Od izbora na mesto predsednika, trudio sam se da promovišem sve ono što smo zajedno definisali kao ciljeve na izbornoj skupštini Društva novinara Kosova i Metohije, održanoj 11.12.2021. godine. Iz današnje perspektive, očigledno je da to nikako nije spojivo sa pozicijom glavnog i odgovornog urednika Radio Goraždevca, koju trenutno obavljam. Zbog toga je u pojedinim situacijama došlo do nerazumevanja između mene, predsednika UNS-a i pojedinih članova uprave sa Kosova i Metohije o mojom nastupima na raznim forumima, gde sam učestvovao kao urednik ovog medija, a ne kao predsednik DNKiM", rekao je Dimitrijević.

On je naglasio da i dalje ostaje član udruženja u kojem je stasao kao novinar i upoznao mnoge divne ljude.

"U UNS-u ima puno divnih ljudi kojima želim puno uspeha i sreće u daljem radu", rekao je na kraju Dimitrijević.Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022