Vesti
Saopštenja

“Dan poljoprivrednika“ u Donjoj Gušterici

Dan poljoprivrednika opštine Gračanica održaće se 19. septembra u Donjoj Gušterici u organizaciji gračanačke inicijative za održivi razvoj – GIOR i Opštine Gračanica.
“Dan poljoprivrednika“ u Donjoj Gušterici
Sa ranijih sajmova (Foto arhiva Kim)

Dan poljoprivrednika je deo manifestacije proslave Dana opštine Gračanica.

Istaknuti poljoprivrednici će na ovom događaju predstaviti svoje proizvode, a sam događaj će biti organizovan kao Sajam poljoprivrede, gde će posetioci, pored proizvoda, moći da se upoznaju i sa najnovijim poljoprivrednim mašinama, kao  i preparatima potrebnim za negu biljaka. 

U sklopu Sajma će biti organizovano predavanje profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u oblasti voćarstva i pčelarstva, koje će biti od velike koristi,  stručnim i teorijskim savetima,  poljoprivrednicima, ne bi li, uz njihovu pomoć, unapredili kvalitet svojih proizvoda.

Deo Sajma će biti posvećen i institucijama koje finanasijski podržavaju poljoprivrednike, a ispred opštine Gračanica prisutnima će se obratiti gradonačelnik Vladeta Kostić.

Za kulturno-umetnički program na manifestaciji, najavljeno je učešće ansabla “Venac“, škole folklora “Venac“ Donja Gušterica i KUD-a “Dobrotinski vez“.

Svi koji žele da na Sajmu predstave svoje proizvode, moraju najkasnije do 10.septembra prijaviti svoje učešće.

A ove godine će na ovoj manifestaciji  će biti organizovana i pogačijada, takmičenje za najbolju kosovsku pogaču, za sve domaćice sa teritorije opštine Gračanica koje žele da pokažu svoje umeće, prijava kandidatkinja je do 15. septembra.

Prema najavama, sajam poljoprivrede i dan poljoprivrednika biće održan u parku ispred Doma kulture u Donjoj Gušterici.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020