Vesti
Saopštenja

“Dan poljoprivrednika“ u Donjoj Gušterici

Dan poljoprivrednika opštine Gračanica održaće se 19. septembra u Donjoj Gušterici u organizaciji gračanačke inicijative za održivi razvoj – GIOR i Opštine Gračanica.
“Dan poljoprivrednika“ u Donjoj Gušterici
Sa ranijih sajmova (Foto arhiva Kim)

Dan poljoprivrednika je deo manifestacije proslave Dana opštine Gračanica.

Istaknuti poljoprivrednici će na ovom događaju predstaviti svoje proizvode, a sam događaj će biti organizovan kao Sajam poljoprivrede, gde će posetioci, pored proizvoda, moći da se upoznaju i sa najnovijim poljoprivrednim mašinama, kao  i preparatima potrebnim za negu biljaka. 

U sklopu Sajma će biti organizovano predavanje profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u oblasti voćarstva i pčelarstva, koje će biti od velike koristi,  stručnim i teorijskim savetima,  poljoprivrednicima, ne bi li, uz njihovu pomoć, unapredili kvalitet svojih proizvoda.

Deo Sajma će biti posvećen i institucijama koje finanasijski podržavaju poljoprivrednike, a ispred opštine Gračanica prisutnima će se obratiti gradonačelnik Vladeta Kostić.

Za kulturno-umetnički program na manifestaciji, najavljeno je učešće ansabla “Venac“, škole folklora “Venac“ Donja Gušterica i KUD-a “Dobrotinski vez“.

Svi koji žele da na Sajmu predstave svoje proizvode, moraju najkasnije do 10.septembra prijaviti svoje učešće.

A ove godine će na ovoj manifestaciji  će biti organizovana i pogačijada, takmičenje za najbolju kosovsku pogaču, za sve domaćice sa teritorije opštine Gračanica koje žele da pokažu svoje umeće, prijava kandidatkinja je do 15. septembra.

Prema najavama, sajam poljoprivrede i dan poljoprivrednika biće održan u parku ispred Doma kulture u Donjoj Gušterici.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020