Dalibor Jevtić sa ambasadorom Italije

Ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovarao je sa ambasadorom Italije na Кosovu Pjerom Sardijem. Teme sastanka su bile političke okolnosti nakon tek završenih vanrednih izbora kao i situacija na Кosovu, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pijer Sardi i Dalibor Jevtić (Foto MZPM)

Dalibor Jevtić je tokom sastanka izrazio zabrinutost povodom poslednjih dešavanja na Kosovu, "ispisivanje grafita na školi u Babinom Mostu kao i konstantnoj prisutnosti tenzija u društvu i provokacija sa ciljem izazivanja incidenata".

“Važno da se radi na izgradnji poverenja i tolerancije, a to u ovom trenutku, kada se čuje retorika ignorisanja Srba i srpskih predstavnika od strane pojedinih albanskih lidera, čini se još teže ostvariti”, poručio je Jevtić.

Jevtić je posebno istakao da Srpska lista želi da bude deo rešenja, a ne deo problema budućih procesa, i dodao da prioritet Srpske liste nije ulazak u Vladu Кosova u trenutnim okolnostima "gde pojedini albanski lideri govore da neće razgovarati sa Srpskom listom već sa onim Srbima koji su dobili minoran broj glasova".

”Srpska lista nije nikad niti će ikad podržati tu vrstu politike, politiku nestajanja Srba sa Кosova, politiku klimanja glavom, politiku ličnih interesa koju promovišu Nenad Rašić, Rada Trajković, Aleksandar Jablanović i Slobodan Petrović. Ta politika je doživela poraz na izborima i to ubedljiv. Srpska lista ima obavezu da štiti interese srpskog naroda, ali ne samo srpskog već i drugih nevećinskih naroda koji su takođe glasali za Srpsku listu,” rekao je Jevtić.

Ambasador Sardi se zahvalio ministru Jevtiću na razgovoru i stavovima koje je mogao da čuje i ocenio da je potrebno raditi na što skorijem formiranju nove Vlade uz puno poštovanje volje građana.

Sagovornici su se složila da je potrebno raditi i dati pun doprinos i podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine kako bi se omogućilo rešavanje mnogih problema, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

 • Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

 • Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Tema razgovara bila je aktuelna situacija na Kosovu, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane