Članovi Upravljačkog tima za ZSO sa dekanom Pravnog fakulteta

Članovi Upravljačkog  tima za formiranje ZSO sastali su se sa dekanom Pravnog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Vladanom Mihajlovićem.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa današnjeg sastanka (Foto Upravljački tim)

Sastanku je prisustvovao i tim pravnih eksperata koje su delegirale opštine sa severa u cilju podrške radu Upravljačkog tima.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo reči o strukturi i sadržaju nacrta statuta Zajednice srpskih opština i drugim pravnim aspektima koji se odnose na izradu tog dokumenta.

Dekan Mihajlović je ocenio da bez promene kosovskog ustava ne može biti uspostavljen valjan pravni osnov za funkcionisanje Zajednice srpskih opština u skladu sa onim što je dogovoreno u Briselu.

Predstavnici Upravljačkog tima su sagovornicima objasnili da su nezavisno telo kojem je mandat dala Evropska unija i čiji je delokrug i mandat definisan sporazumima postignutim u procesu briselskog dijaloga.

Na sastanku je precizirano ”da Priština, niti bilo ko drugi, nema mandat da kontroliše ili usmerava rad Upravljačkog tima, već da isključivo na njegov zahtev, posedstvom lokalnih samouprava i Ministarstva administracije lokalne samouprave, može da pruži podršku u radu, što je i bio okvir za održavanje današnjeg sastanka”.

Kako se dalje navodi u saopštenju, Upravljački tim će nastaviti da održava redovne konsultativne sastanke sa ekspertima, kako iz oblasti prava, tako i iz drugih stuka koje su u vezi sa budućim nadležnostima Zajednice srpskih opština.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane