Vesti
Saopštenja

Članovi SO JP `Mreža Most` započeli štrajk glađu

Članovi Sindikalne organizacije Javnog preduzeća „Mreža Most” u poslovnim jedinicama “TV Most” u Кosovskoj Mitrovici, i “RTV Gračanica“ u Gračanici, započeli su štrajk glađu. Ovim činom, kako je saopšteno, žele da skrenu pažnju javnosti na njihovu tešku situaciju u preduzeću.

Članovi SO JP `Mreža Most` započeli štrajk glađu
Zgrada RTV Gračanice (Foto rtg.rs)

Napominju da neće odustati od štrajka do ispunjenja sledećih zahteva: 

"Povećanje plate, jer trenutna neto plata velike većine naših radnika je od 40 do 45. 000 din i nije se povećavala zadnjih 3 do 4 godine uprkos ogromnoj inflaciji i teškoj situaciji u društvu. Кosovski dodatak, koji radnici koji rade i žive na КiM nikad nisu ostvarili i još uvek nemamo odgovora zašto, jer je i sam predsednik naše države Aleksandar Vučić još 2018. godine javno na konferenciji za štampu zamolio Kancelariju za КiM, kako je rekao, da se nađe načina da i radnici JP `Mreža Most`, naši novinari imaju pravo na kosovski dodatak isto kao i profesori, doktori i ostali radnici koji primaju", stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Ističu da samo žele da rade svoj posao, da ostanu da žive na KiM sa svojim porodicama ali i da imaju ista prava i uslove kao i radnici u drugim preduzećima.

"Slobodan rad Sindikalne organizacije u svim poslovnim jedinicama JP `Mreža Most` gde se vrši ogroman pritisak na članove Sindikata po svim poslovnim jedinicama i stavlja etiketa od pojedinih rukovodioca našeg preduzeća da sindikat radi protiv interesa našeg preduzeća, samo zato što pitamo i tražimo bolje uslove za rad i funkcionisanje, kako preduzeća tako svih zaposlenih radnika".

Dodaju da im nakon mnogih bezuspešnih razgovora, obećanja i pokušaja da razgovorom Sindikalna organizacija dođe do rešenja, "ništa drugo ne preostaje osim štrajka glađu, a poslednja nada svih nas je naš predsednik naše države Aleksandar Vučić koga pozivamo i molimo da nam reši problem", zaključuju iz JP "Mreža most".Ostale vesti

NSI: Odbijena krivična prijava zbog širenja mržnje u kampanji bojkota srpskih proizvoda
Krajem marta prošle godine organizacije Nova društvena inicijativa, Centar za afirmativne društvene akcije, Centar za socijalne inicijative i Forum za razvoj i multietničku saradnju pokrenule su niz pravnih mehanizama kao odgovor na govor mržnje i etničku netrpeljivost u spotu neformalne grupe Besa Besë.
  • 06.02.2023
Predstavnici Narodne stranke u poseti ranjenom mladiću u Mogili

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Odbora Narodne stranke za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić i potpredsednik Izvršnog odbora Uroš Đokić posetili su u selu Mogila kod Klokota porodicu Bobana Đuzića, koga su napala dva maloletna Albanca i naneli mu povrede u leđa ubodom nožem.

  • 05.02.2023
Osmani sa predsednikom Skupštine Islanda o saradnji

Predsednica Kosova Vjosu Osmani se tokom posete Islandu sastala i sa predsednikom Skupštine ove zemlje Birgirom Armansonom.

  • 03.02.2023
Osmani na Islandu zatražila podršku za članstvo Kosova u SE i NATO
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se tokom posete Rejkjaviku sa premijerkom Islanda Katrin Jakobsdoutir. "Pošto Island trenutno predsedava Savetom Evrope, diskusije su se fokusirale na unapređenje članstva Kosova u ovoj organizaciji, imajući u vidu njen značaj za osnovne slobode i prava građana Kosova", stoji su saopštenju kabineta Osmanijeve. 
  • 02.02.2023
Rakić uputio protestno pismo međunarodnoj zajednici
Zbog odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji privatnih imanja u selu Dren i Lešku na severu Kosova i početku radova na putu koji vodi od magistranog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, predsednik Srpske liste Goran Rakić je, kako je saopšteno, u ime srpskog naroda, i vlasnika zemlje uputio protestno pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i šefovima misija EU, UNMIK, OEBS kao i komandantu KFOR-a.
  • 02.02.2023
Vjosa Osmani u radnoj poseti Islandu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Rejkjaviku, na Islandu, saopšteno je iz njenog kabineta.

  • 02.02.2023