Civilni sektor: EULEX da otpočne nezavisnu istragu o ubistvu Ivanovića

Povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, grupa nevladinih organizacija, članica "Empirike", izrazila je zabrinutost i nezadovoljstvo činjenicom da 12 meseci posle brutalne likvidacije, šira javnost nema relevatnih informacija o počiniocima i motivima ovog zločina.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

”Ubistvo Olivera Ivanovića je ubistvo slobode, osećaja bezbednosti i dostojanstva srpskog naroda na Kosovu, te je zbog toga potpuno neosnovano govoriti o normalnom životu na ovim prostorima sve dok se počinioci ne privedu pravdi”, navodi se u saopštenju.

Zbog toga, članice Empirike pozivaju misiju EU na Kosovu da preuzme odgovornost koja joj pripada po vrednostima koje propagira i otpočne pripreme za formiranje nezavisne istrage u okviru EULEX-a, a predstavnike uticajnih diplomatskih misija na Kosovu pozivaju da podrže ovaj zahtev i doprinesu njegovoj realizaciji.

Ostale vesti

 • SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja

  SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja "Trepče"

  "Srpski narod na Кosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti na uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda", saopštila je Srpska lista.

 • Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

  Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

  Srpska lista najoštrije osuđuje upad naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije na sever Кosova. “Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, navodi se u saopštenju ove političke partije.

 • SLS odbacuje tvrdnje o izbornoj prevari

  SLS odbacuje tvrdnje o izbornoj prevari

  Samostalna liberalna stranka (SLS) odbacila je tvrdnje Srpske liste da je učestvovala u izbornoj prevari. Oni su naveli da SLS nema nijednog posmatrača u Centru za brojanje glasova, te ističu da je manipulacija glasovima tamo nemoguća.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane