Vesti
Saopštenja

Čišćenje grobalja pred Zadušnice

Pred sutrašnje Zadušnica, Odeljenje javnih službi opštine Gračanica oraganizovalo je akciju čišćenja i uređenja grobalja na teritoriji ove opštine. Istovremeno, organizovan je i prevoz za meštane koji odlaze na gradsko groblje u Prištini.
Čišćenje grobalja pred Zadušnice
Groblje u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Kako je objasnio direktor odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica, Vladica Trajković, radnici će očistiti sva groblja na teritoriji te lokalne samouprave.

„Svi raspoloživi radnici angažovani su kako bi se našim građanima omogućilo da na Zadušnice obiđu grobna mesta rođaka i prijatelja“, kazao je Trajković sa sajt opštine Gračanica.

Osim čišćenja grobalja, opština Gračanica organizovala je i prevoz meštana na groblje u Prištini.Ostale vesti

Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021
Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021