Vesti
Saopštenja

“Cilj Kandićeve nije istina o srpskim žrtvama”

Udruženje Đakovičana reagovalo je povodom nagrade koju je Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo dobila od predsednice Kosova Atifete Jahjage.
“Cilj Kandićeve nije istina o srpskim žrtvama”
Nataša Kandić (Foto mc.rs)

“Projekti Nataše Kandić su usmereni protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i imaju cilj da ga što više ocrne i označe kao teroristički. Ti projekti imaju i odobrenje određenih međunarodnih faktora i institucija u Prištini, a njihov cilj nikada nije bio da se bave i obelodane istinu o srpskim žrtama na KiM. Zato je logično da je Nataša Kandić dobila takvu nagradu”, navodi se u saopštenju .

“Zar je moguće da nijedan projekat niko nije finasirao sa strane, i nije tražio od Nataše Kandić da obelodani kršenje ljudskih prava na prostoru KiM, gde i posle 16 godina ljudi ne mogu da obiđu svoje kuće, svoja imanja, svoja groblja i svoje svetinje”, pitaju se u Udruženju.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga odlikovala je bivšu šeficu Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić ordenom "Majke Tereze" koja se dodeljuje za izuzetnost na polju humanitarne delatnosti.

Kandićeva je jedan od 40 dobitnika.Ostale vesti

Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023
Tribina o potrebi saradnje Grka i Srba radi očuvanja hrišćanstva

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizuju tribinu sa temom "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije" u sredu 29. marta 2023. godine od 18 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 28.03.2023
Petković: Porodici iz Lipljana peti put obijena kuća

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je porodici Slavić iz Lipljana obijena kuća peti put, ali da nije pričinjena veća materijalna šteta.

  • 27.03.2023
Dodeljeno još 62 miliona evra Kosovu u okviru IPA programa
Ambasador EU-a na Kosovu, Tomaš Sunjog uručio je zameniku premijera Besniku Bisljimiju 16. po redu godišnji Finansijski sporazum između Evropske unije i Kosova u okviru EU Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je sporazum vredan 62 miliona evra.
  • 24.03.2023
Srpska lista obrazložila odluku o neučestvovanju na aprilskim izborima
’’Odluka naše stranke da ne učestvuje na izborima je posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje nad našim narodom sprovodi režim Aljbina Кurtija, lišavajući Srbe svih ljudskih prava (...), a pre svega neispunjenja naših jasnih zahteva zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalaca sa severa Кosova i Metohije’’, saopšteno je iz Srpske liste.
  • 23.03.2023