Vesti
Saopštenja

CIK: Mere zaštite glasača na izborima

CIK obaveštava sve građane sa pravom glasa o merama kojih se treba pridržavati na dan izbora.
CIK: Mere zaštite glasača na izborima
Ilustracija (Foto Jordan Vonderhaar)

· Da biste glasali, morate nositi zaštitnu masku koja pokriva nos i usta;

· Držite propisano odstojanje od 2 metra dok čekate u redu za ulazak u birački centar i na biračko mesto;

· Prilikom ulaska na biračko mesto dezinfikujte ruke;

· Nakon dezinfekcije ruku, predočite dokument za identifikaciju i uklonite zaštitnu masku kako bi vas identifikovao član biračkog odbora;

· Nakon identifikacije, ponovo stavite masku;

· Zatim treba da uzmete glasačke listiće i uđete u kabinu za glasanje da biste glasali, a na kraju ubacite glasačke listiće u odgovarajuće glasačke kutije;

· Na izlazu iz biračkog mesta trebate ponovo dezinfikovati ruke.

 Centralna izborna komisija zahteva razumevanje građana radi sprovođenja neophodnih mera u cilju zaštite zdravlja.

Za dodatne informacije možete kontaktirati besplatnu liniju za pomoć: 0800 55 555

 

https://fb.watch/8yGmYmTqaR/Ostale vesti

Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021
Omogućiti nesmetan rad novinarima
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja oduzimanja opreme i ometanja rada novinara koji su jutros izveštavali sa protesta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu zbog akcije policije iz Prištine i poziva građane i policiju da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla. Postom na Fejsbuku pod naslovom "Albanski i srpski novinari napadnuti su na severu" oglasila se i Asocijacija novinara Kosova (ANK).
  • 13.10.2021
Eparhija raško-prizrenska poziva na smirivanje situacije
Povodom jutrošnje akcije Кosovske policije na severu Кosova i Metohije, pri čemu je  upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije, stoji u saopštenju.
  • 13.10.2021
Petković sa raseljenima o učešću na lokalnim izborima
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa Kosova i Metohije privremeno smeštenim u ovom gradu i pozvao ih da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.
  • 12.10.2021