Vesti
Saopštenja

Četinari i cveće u dvorištima osnovnih škola

Oko 70 sadnica četinara i preko 500 sadnica sezonskog cveća biće posađeno u dvorištima osnovnih škola u okviru projekta „Čist vazduh Gračanice“ koji sprovodi EU preko Omladinskog saveta, a u saradnji sa opštinom Gračanica.

Četinari i cveće u dvorištima osnovnih škola
Sadnja četinara u dvorištu osnovne škole (Foto Opština Gračanica)

Danas su u dvorištu osnovne škole „Кralj Milutin“ u Gračanici i “Miladin Mitić” u Lapljem selu posađene prve sadnice.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da veruje da će se ovaj projekat proširiti i istakao da će opština podržati svaku sličnu aktivnost, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

“Ekologija i ubuduće treba da bude jedna tačka kojom svi treba da se bavimo. Nadam se da će neki ljudi biti inspirisani našom akcijom i da će sami moći da pruže doprinos na istom polju”, rekao je Dušan Borisavljević ispred Omladinskog saveta.

Direktor osnovne škole u Gračanici Vladimir Milkić izrazio je uverenje da će sadnja drveća i cveća biti od koristi mnogim generacijama koje dolaze.Ostale vesti

SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020